Noedels met bavette en paddenstoelen

Wil je een snelle en lekkere Oosterse maaltijd op tafel zetten, maak dan deze noedels met bavette en paddenstoelen in zwarte bonensaus. Veel lekkerder dan de afhaal en net zo snel bereid. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook een super gerecht in het weekend. Heerlijke pittige steak met een paddenstoelenmix en noedels, wat wil je nog meer.

 

Bavette

 

Wij zijn gek op een goede steak op z’n tijd. En de bavette op deze manier bereid is weer eens iets heel anders. Ik bestel de bavette en andere steaks altijd online.
Hier hebben ze heel veel keuze en weet je zeker dat je goed zit qua vlees.

Laat het vlees gemarineerd op kamertemperatuur komen en bak het dan in een loeihete bakpan. Hierdoor blijft het vlees lekker mals. Snijd de bavette in hele dunne reepjes dwars op de draad. Bij deze steak kan je heel goed zien dat de draad (meestal) in de lengte van de steak loopt. Deze steak is het lekkerst als je het rood/rosé serveert.

 

Wokken

 

Wokgerechten bak je snel en in een goede hete wokpan. Het meeste werk zit eigenlijk in de voorbereidingen zoals de groenten voorbereiden voordat je het kunt roerbakken. Het is een snelle en verantwoorde manier om je eten te bereiden.
Je kunt ook biefstuk of een andere steak gebruiken in dit gerecht en in plaats van paddenstoelen kan je ook wokgroenten gebruiken.

 

Noedels

 

Ik heb udon noedels gebruikt in dit gerecht omdat ik ze zo lekker vind. Je kunt natuurlijk ook andere noedelsoorten gebruiken zoals rijstnoedels, mie, soba of eiernoedels. Ik bestel deze noedels altijd online.

 

Paddenstoelen

 

Ik koop mijn paddenstoelen altijd los bij de groenteboer. Heb nu dus een mengsel van king boleet, oesterzwammen en shiitake gekocht. Je kunt ook gewoon champignons gebruiken, die zijn wel iets goedkoper.

 

Tips*:

 

De chili garlic saus en de zwarte bonensaus heb ik ook online gekocht. Je kunt dit ook wel vinden in toko’s. Maar pas op ermee, het is behoorlijk pittig! Dus niet teveel gebruiken ervan. Je kunt er altijd nog iets aan toevoegen, maar het er niet meer uithalen.

Ben jij ook zo gek op udon noedels? Dan heb ik nog een heerlijk Udon noedels met miso mosselen recept voor jou.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Noedels met bavette en paddenstoelen:

Noedels met bavette en paddenstoelen. Ben jij ook zo gek op Aziatische gerechten? Probeer dan eens deze heerlijke noedels met steak en paddenstoelen.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr bavette
  • 1 el chili garlic sauce*
  • 1 ui
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • 180 gr noedels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el zwarte bonensaus*
  • 3-4 el water
  • 3 takken koriander
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Marineer de steak ongeveer een half uurtje in de chili garlic sauce.
  • Doe dit buiten de koelkast, dan kan het vlees gelijk op kamertemperatuur komen.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur de grotere exemplaren.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze daarna af.
  • Verhit de zonnebloemolie in een bakpan op hoog vuur tot er rook ontstaat. Bak hierin de bavette ongeveer 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat het rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
  • Roerbak de uiringen in wok, voeg de paddenstoelen toe en bak dit in een paar minuten. Doe de zwarte bonensaus erbij en bak dit even mee.
  • Doe wat water erbij zodat er een saus ontstaat.
  • Voeg dan de gekookte noedels toe en meng dit erdoor. Zet het vuur uit.
  • Serveer het gerecht in diepe borden of kommen en bestrooi het met korianderblaadjes en eventueel sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating