Noedels met bavette en paddenstoelen. Ben jij ook zo gek op Aziatische gerechten? Probeer dan eens deze heerlijke noedels met steak en paddenstoelen.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 250 gr bavette
- 1 el chili garlic sauce*
- 1 ui
- 250 gr paddenstoelenmix
- 180 gr noedels
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el zwarte bonensaus*
- 3-4 el water
- 3 takken koriander
- sesamzaadjes
Marineer de steak ongeveer een half uurtje in de chili garlic sauce.
Doe dit buiten de koelkast, dan kan het vlees gelijk op kamertemperatuur komen.
Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur de grotere exemplaren.
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze daarna af.
Verhit de zonnebloemolie in een bakpan op hoog vuur tot er rook ontstaat. Bak hierin de bavette ongeveer 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat het rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
Roerbak de uiringen in wok, voeg de paddenstoelen toe en bak dit in een paar minuten. Doe de zwarte bonensaus erbij en bak dit even mee.
Doe wat water erbij zodat er een saus ontstaat.
Voeg dan de gekookte noedels toe en meng dit erdoor. Zet het vuur uit.
Serveer het gerecht in diepe borden of kommen en bestrooi het met korianderblaadjes en eventueel sesamzaadjes.