Ga terug
–+ servings
Noedels met bavette en paddenstoelen. Ben jij ook zo gek op Aziatische gerechten? Probeer dan eens deze heerlijke noedels met steak en paddenstoelen.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr bavette
  • 1 el chili garlic sauce*
  • 1 ui
  • 250 gr paddenstoelenmix
  • 180 gr noedels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 3 el zwarte bonensaus*
  • 3-4 el water
  • 3 takken koriander
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Marineer de steak ongeveer een half uurtje in de chili garlic sauce.
  • Doe dit buiten de koelkast, dan kan het vlees gelijk op kamertemperatuur komen.
  • Schil de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur de grotere exemplaren.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze daarna af.
  • Verhit de zonnebloemolie in een bakpan op hoog vuur tot er rook ontstaat. Bak hierin de bavette ongeveer 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat het rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
  • Roerbak de uiringen in wok, voeg de paddenstoelen toe en bak dit in een paar minuten. Doe de zwarte bonensaus erbij en bak dit even mee.
  • Doe wat water erbij zodat er een saus ontstaat.
  • Voeg dan de gekookte noedels toe en meng dit erdoor. Zet het vuur uit.
  • Serveer het gerecht in diepe borden of kommen en bestrooi het met korianderblaadjes en eventueel sesamzaadjes.