Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt van bloemkool rijst ontstaan.

Ik maak altijd zelf satésaus omdat ik die veel lekkerder vind dan de kant-en-klaar sauzen. Het recept van mijn satésaus vind je hier.

Ook heb ik bij deze nasi ingemaakte groenten geserveerd. Als je die wilt maken kan je het recept hier vinden.

Nasi gemaakt van bloemkool rijst. Deze nasi is gemaakt van bloemkool rijst bestaat uit 'rijst' wat heel fijn geraspte bloemkool is.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gr gerookte spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 100 gr groene kool, in fijne reepjes
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 75 gr taugé
  • 2 el ketjap asin
  • 1 tl sambal
  • 7 takjes koriander, gehakt
  • 4 eieren
  • arachideolie

Instructies
 

  • Bak de spekjes in een wok in een klein beetje olie. Voeg dan de ui, knoflook en prei toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Doe dan de groene kool erbij en bak dit nog even mee. Schep de groenten uit de pan op een bord.
  • Ondertussen heb je de bloemkool geraspt of fijn gemalen in je keukenmachine. Bak de bloemkool op hoog vuur in dezelfde wok, voeg de specerijen toe en bak deze nog even mee.
  • Doe dan de gebakken spekjes en groenten en de taugé er weer bij en roer nog even om. Breng op smaak met de ketjap en sambal en strooi als laatste de koriander erbij.
  • Bak ondertussen de eieren in een bakpan in een beetje olie. Serveer de nasi in een diep bord, leg er een spiegelei op en serveer de satésaus en eventueel ingelegde groenten er apart bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating