Nasi gemaakt van bloemkool rijst. Deze nasi is gemaakt van bloemkool rijst bestaat uit 'rijst' wat heel fijn geraspte bloemkool is.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Indonesisch
- 125 gr gerookte spekreepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 prei, in dunne ringen
- 100 gr groene kool, in fijne reepjes
- 1 kleine bloemkool
- 1 tl kurkuma
- ½ tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 75 gr taugé
- 2 el ketjap asin
- 1 tl sambal
- 7 takjes koriander, gehakt
- 4 eieren
- arachideolie
Bak de spekjes in een wok in een klein beetje olie. Voeg dan de ui, knoflook en prei toe en bak dit ongeveer 2 minuten. Doe dan de groene kool erbij en bak dit nog even mee. Schep de groenten uit de pan op een bord.
Ondertussen heb je de bloemkool geraspt of fijn gemalen in je keukenmachine. Bak de bloemkool op hoog vuur in dezelfde wok, voeg de specerijen toe en bak deze nog even mee.
Doe dan de gebakken spekjes en groenten en de taugé er weer bij en roer nog even om. Breng op smaak met de ketjap en sambal en strooi als laatste de koriander erbij.
Bak ondertussen de eieren in een bakpan in een beetje olie. Serveer de nasi in een diep bord, leg er een spiegelei op en serveer de satésaus en eventueel ingelegde groenten er apart bij.