Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank

Vorige week heb ik al een Bavette bereid op de Cedarwood Ovenplank die ik mocht ontvangen van Koken op Hout http://www.kokenophout.com/www.kokenophout.com/Welkom.html
Deze week ga ik het met mosselen proberen. Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank is voor mij ook weer een nieuwe uitdaging om mosselen op een andere manier klaar te maken.
En ook deze bereiding op de cedarwood ovenplank is een succes. De mosselen krijgen toch een speciale ‘rook’ smaak mee van de plank. De plank geeft zoveel smaak af aan je gerechten, waardoor je al minder kruiden zoals bijvoorbeeld zout hoeft te gebruiken.

Ik kon maar de helft van de mosselen, dus 500 gram, kwijt op de plank. Daarom heb ik ze in twee keer bereid. Terwijl we van de eerste helft smulden, lag de tweede helft al weer lekker in de oven.

 

Deze Bavette van de ovenplank was ook heerlijk.

Mosselen bereid op een cedarwood ovenplank. Mosselen bereid op een ovenplank geeft weer een hele andere smaak aan de mosselen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 kilo mosselen
  • olijfolie
  • 10 takken bieslook
  • 1 citroen, in vier partjes gesneden
  • grof zeezout

Instructies
 

  • Leg allereerst de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water (leg een zwaar iets op de plank zodat deze onder water blijft staan).
  • Spoel de mosselen schoon, verwijder de baarden en laat uitlekken. Gooi de kapotte mosselen weg!
  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Haal de plank uit het water en dep hem droog.
  • Smeer de plank met een kwastje in met olijfolie en strooi wat grof zeezout op de plank
  • Leg de mosselen op de ovenplank en schuif deze in de oven. Rooster de mosselen in ongeveer 10-12 minuten tot ze allemaal open staan.
  • Snijd de bieslook of peterselie fijn. Haal de plank met mosselen uit de oven, giet er een klein beetje olijfolie over en bestrooi ze met de bieslook.
  • Serveer ze op de plank met de partjes citroen.
  • Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating