Mooie groene pistache muffins

Ik ben gek op pistachenoten en heb daarom een hele grote batch besteld bij De Notenshop. Die prachtige groene nootjes doen het goed in allerlei recepten en ook in deze mooie groene pistache muffins. Ik weet dat deze nootjes niet goedkoop zijn, maak deze muffins dan voor een speciaal moment of gasten. Denk aan Moederdag of de Kerstdagen bijvoorbeeld.

 

Mooie groene pistache muffins

 

Pistachenoten zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze zijn ook nog eens heel goed voor je.
Pistachenoten worden ook wel the skinny nuts genoemd. Je kunt het dus eten als verantwoord tussendoortje. Ze bevatten ten opzichte van andere noten weinig calorieën. Als je op dieet bent en je snackt dagelijks een handjevol pistachenoten, kan je zelfs afvallen en daalt je vetgehalte. Wie wil dat nou niet!
Met dit dagelijks handjevol pistachenoten krijg je ook nog heel veel voedingsstoffen binnen, zoals vitamines, mineralen, eiwitten en vezels. Tevens bevatten ze onverzadigde vetten welke de gezonde vetten zijn. Dan hebben we het wel over de rauwe pistachenoten en niet de gebrande of geroosterde nootjes.
En omdat je de nootjes uit hun schil moet halen, eet je er minder van en ben jij je meer bewust van wat je eet. Al met al genoeg redenen om wat vaker dit mooie groene nootje te eten.

 

Deze mooie groene pistache muffins zijn een verwenontbijt of tussendoortje, heerlijk met een kop koffie of thee. Deze cakejes kan je natuurlijk ook maken met andere gehakte noten zoals amandelen of walnoten. Je krijgt dan niet die mooie groene kleur.

 

Pistachenoten

 

Ik heb ook nog een heerlijke Pistache granola gemaakt. Het recept hiervoor kan je hier vinden.

Mooie groene pistache muffins. Deze muffins hebben niet alleen een prachtige groene kleur, maar ze zijn ook nog eens ontzettend lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr pistachenoten + extra
  • 3 eieren (M)
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 ml (pistache)olie
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el citroenrasp
  • snufje zout

Instructies
 

  • Hak de 100 gram pistachenoten fijn in een keukenmachine.
  • Verwarm de oven voor op 175˚C. Leg de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Klop de eieren met de rietsuiker en vanillesuiker luchtig op. Voeg al kloppend de olie en yoghurt erbij en mix door elkaar.
  • Meng met een spatel het pistachemeel, zelfrijzend bakmeel en bakpoeder door het mengsel.
  • Voeg citroenrasp en een snufje zout toe en meng dit erdoor heen.
  • Lepel het beslag in de vormpjes, je kunt ongeveer 12 stuks vullen met dit mengsel.
  • Leg op elk vormpje een paar pistachenoten.
  • Schuif het bakblik in de oven en bak ongeveer 22-25 minuten.
  • Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Komt deze er droog uit, dan kan je ze uit de oven halen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating