Ga terug
+ personen
Mooie groene pistache muffins. Deze muffins hebben niet alleen een prachtige groene kleur, maar ze zijn ook nog eens ontzettend lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr pistachenoten + extra
  • 3 eieren (M)
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 ml (pistache)olie
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el citroenrasp
  • snufje zout

Instructies
 

  • Hak de 100 gram pistachenoten fijn in een keukenmachine.
  • Verwarm de oven voor op 175˚C. Leg de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Klop de eieren met de rietsuiker en vanillesuiker luchtig op. Voeg al kloppend de olie en yoghurt erbij en mix door elkaar.
  • Meng met een spatel het pistachemeel, zelfrijzend bakmeel en bakpoeder door het mengsel.
  • Voeg citroenrasp en een snufje zout toe en meng dit erdoor heen.
  • Lepel het beslag in de vormpjes, je kunt ongeveer 12 stuks vullen met dit mengsel.
  • Leg op elk vormpje een paar pistachenoten.
  • Schuif het bakblik in de oven en bak ongeveer 22-25 minuten.
  • Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Komt deze er droog uit, dan kan je ze uit de oven halen.