Mokkamousse met tahinslagroom

Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje. Ik ben gek op mokka en tahin en deze twee smaken gaan heel goed samen in dit nagerecht. Het is altijd maar afwachten of sommige combinaties die ik in gedachten al gemaakt heb, ook daadwerkelijk goed samengaan. Maar meestal wel en dat vind ik zo leuk van koken.

 

Mousse

 

Een mousse is een van oorsprong Frans luchtig en romig nagerecht. De luchtigheid komt meestal van opgeklopt eiwit of slagroom om of een combinatie van deze twee. De bekendste mousse is natuurlijk de chocolademousse. Maar deze mousse gemaakt van mascarpone en mokka oploskoffie is ook heerlijk.
Wil je geen mascarpone gebruiken, dan kan je dit vervangen door slagroom, Griekse yoghurt of een combinatie hiervan.

 

Tahin

 

Tahin, tahini of tahina is een pasta gemaakt van geroosterde en gemalen sesamzaadjes. Het wordt veel in de Midden-Oosterse keuken gebruikt. Je kunt het als dip serveren en het wordt gebruikt om hummus en baba ganoush te maken.
Je kunt het kopen bij de grotere supermarkten, natuurwinkels of in een Turkse winkel.
Een soortgelijke pasta wordt ook in de Chinese, Japanse en Indiase keuken gebruikt.
Je kunt tahin in hartige en zoete gerechten zoals deze mousse gebruiken.

 

En als je dan toch een pot gekocht hebt, gebruik het dan ook in deze Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter, Little gem salade met zalmforel en tahinsaus, Boerenkoolsalade met tahindressing en feta, Gebakken ei op toast met groene tahinsaus, Tahini proteïne smoothie of deze heerlijke Chocolade tahin truffels met kokos.

 

Sesamkoekjes

 

De sesamkoekjes oftewel brittle vind je wel in de meeste supermarkten. Je kunt het ook heel eenvoudig zelf maken door 175 gram kristalsuiker met 2 eetlepels water in een pan te laten karameliseren. Zet het vuur uit en voeg dan 35 gram sesamzaadjes toe aan de karamel. Meng het door elkaar en giet het dan op een siliconenmatje. Laat afkoelen voordat je het in stukken breekt.

 

Tip:

 

Je kunt aan de mousse ook nog een scheutje koffielikeur toevoegen om het nog wat decadenter te maken.

 

 

Recept Mokkamousse met tahinslagroom:

Mokkamousse met tahinslagroom. Dit nagerecht is super simpel te maken en oh zo lekker. Dit wil je proberen, maak het dus snel!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eiwitten
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gr mascarpone
  • 2-3 staafjes oploskoffie mokka
  • 100 ml slagroom
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2 el tahin
  • sesamkoekjes
  • sinaasappelrasp

Instructies
 

  • Klop de eiwitten met de vanillesuiker stijf in een vetvrije kom. Klop in een andere kom de mascarpone op en spatel dit dan voorzichtig met de koffiepoeder door het opgeklopte eiwit.
  • Lepel het mengsel in de glazen.
  • Klop de slagroom met de suiker en tahin op in een kom. Lepel dit op de mokkamousse in de glazen. Zet ze afgedekt in de koelkast.
  • Haal de glazen voor het serveren uit de koelkast. Breek de sesamkoekjes in stukjes en verdeel dit over de glazen. Rasp er nog wat sinaasappelschil boven en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating