Mokka Frappuccino

Ik mocht van Batavia Dutch Coffee 3 soorten ‘cold drip’ koffie ontvangen om te proberen. Nu is deze koffie al heerlijk om zo te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ja ik word dan toch getriggerd om er iets meer mee te doen. Zo kwam ik op deze Mokka Frappuccino. Ik heb hiervoor de krachtige en kruidige Santuario koffie gebruikt.
Bedenk wel de avond van de voren dat je deze Mokka Frappuccino wilt maken!
Proef na het blenden of het zoet genoeg is voor je. Als je de frappucino niet zoet genoeg vind, kan je er een zakje vanillesuiker of twee eetlepels honing toevoegen en nog even mixen.

Heerlijk bij het ontbijt of tussendoor.

Ben je nieuwsgierig naar wat ik nog meer gedaan heb met deze koffie? Lees dan mijn blog erover.

Mokka Frappuccino. Heerlijke Frappuccino zelf thuis maken is helemaal niet moeilijk. Vries wat bananen in en de volgende dag maak je deze heerlijke koffie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje (400 ml) kokosmelk
  • 2 rijpe bananen
  • 100 ml koude koffie
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 el karamel siroop

Instructies
 

  • Zet het blikje kokosmelk in de koelkast. Pel de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze in een plastic. Leg ze minimaal 4 uur of een nacht in de vriezer.
  • Haal het blikje kokosmelk uit de koelkast en schep voorzichtig een paar lepels van het dikke romige mengsel bovenop eruit. Doe de rest van de kokosmelk in een blender.
  • Doe de bananen, koffie en cacao ook in de blender en pureer tot een dikke smoothie. Schenk dit in 2 glazen. Lepel de dikke kokosroom erop en schenk er een beetje siroop over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating