Miso Kabeljauw met Zoetzure Rode Wortel Noedels

Heerlijke vis bereid op z’n Oosters. Deze miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is een prachtig gerechtje en helemaal niet moeilijk om te bereiden.
Ik heb noedels gemaakt van een rode wortel. Natuurlijk kan je ook een oranje wortel gebruiken, maar ik had deze rode nog in de koelkast liggen. Als je geen spiralizer hebt om dunne slierten te maken van de wortels, snijd dan wortel met een dunschiller hele dunne stroken uit de. Dit geeft ook een prachtig effect op het bord. De stroken zullen wel iets langer moeten marineren in het zoetzuur om zacht te worden. Houd daar rekening mee. Of kook ze even in het pannetje met zoetzuur tot ze zacht zijn.

Laat de kabeljauw een nacht marineren, zodat de smaken er goed kunnen intrekken. Dus dit doe je de avond ervoor en dan heb je de volgende dag heel weinig werk aan dit heerlijke gerecht. In plaats van kabeljauw kan je ook een zalmfilet gebruiken.

Ik ben verslaafd aan miso. Miso is een pasta gemaakt van sojabonen en komt uit Japan. Het geeft de vis een hele hartige smaak en is ook in heel veel gerechten te gebruiken. Zoek maar op mijn site naar miso en je vindt diverse recepten.
Je kunt miso vinden in een toko of koop het online. Ik heb de rode sesamzaadjes ook gekocht in een toko, maar je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ of zwarte sesamzaadjes gebruiken.

Kabeljauw

Kabeljauw is een lekkere magere vissoort. Je kunt ook deze kabeljauwrecepten maken:

  1. Kabeljauwhaasje met tabouleh
  2. Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise
  3. Kabeljauw met butter en eek

Tips:

  • In plaats van rode wortels, kan je natuurlijk oranje of een andere kleur wortel nemen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Miso Kabeljauw met Zoetzure Rode Wortel Noedels:

Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels. Ik ben helemaal verslingerd aan miso, de umami pasta uit de Japanse keuken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 2 kabeljauwhaasjes

Marinade

  • 2 el rode miso pasta
  • 1 el honing
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 cm gember, geraspt

Wortel noedels

  • 1 grote rode wortel
  • 60 ml rijstwijnazijn
  • 4 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 rode peper, in dunne ringen
  • 1 cm gember

Erbij

  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Maak de marinade voor de kabeljauw door deze ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Dep de kabeljauwhaasjes droog en leg ze op een groot vel huishoudfolie.
  • Besmeer de kabeljauw rondom met de marinade en wikkel de vis goed in het folie. Leg minimaal een nacht in de koelkast.
  • Je kunt de vis bakken in een pan maar ook roosteren in de oven. Verwarm hiervoor de oven op 175˚C. Veeg de marinade van de vis en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Als de oven warm is bak de vis dan 10-15 minuten hierin. De vis moet net gaar zijn, dus niet te lang in de oven laten. Als de visvlokken makkelijk van elkaar te halen zijn, is de vis gaar.
  • Zoetzuur: Doe de azijn met 40 ml water, suiker, zout, rode peper en stukje gember in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost.
  • Schil ondertussen de wortel en snijd er noedels van in een spiralizer. Doe de wortel noedels in een schaal en giet het hete zoetzure mengsel erover. Laat de smaken erin trekken.
  • Verdeel de wortel noedels over de borden en leg hierop het kabeljauwhaasje. Bestrooi met wat lente-uitjes en sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating