Ga terug
+ servings
Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels. Ik ben helemaal verslingerd aan miso, de umami pasta uit de Japanse keuken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kabeljauwhaasjes

Marinade

  • 2 el rode miso pasta
  • 1 el honing
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 cm gember, geraspt

Wortel noedels

  • 1 grote rode wortel
  • 60 ml rijstwijnazijn
  • 4 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 rode peper, in dunne ringen
  • 1 cm gember

Erbij

  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Maak de marinade voor de kabeljauw door deze ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Dep de kabeljauwhaasjes droog en leg ze op een groot vel huishoudfolie.
  • Besmeer de kabeljauw rondom met de marinade en wikkel de vis goed in het folie. Leg minimaal een nacht in de koelkast.
  • Je kunt de vis bakken in een pan maar ook roosteren in de oven. Verwarm hiervoor de oven op 175˚C. Veeg de marinade van de vis en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Als de oven warm is bak de vis dan 10-15 minuten hierin. De vis moet net gaar zijn, dus niet te lang in de oven laten. Als de visvlokken makkelijk van elkaar te halen zijn, is de vis gaar.
  • Zoetzuur: Doe de azijn met 40 ml water, suiker, zout, rode peper en stukje gember in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost.
  • Schil ondertussen de wortel en snijd er noedels van in een spiralizer. Doe de wortel noedels in een schaal en giet het hete zoetzure mengsel erover. Laat de smaken erin trekken.
  • Verdeel de wortel noedels over de borden en leg hierop het kabeljauwhaasje. Bestrooi met wat lente-uitjes en sesamzaadjes.