Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room.
Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in een fles zit. Kan je dit niet vinden, vervang het dan door sambal of een paar druppels tabasco.
En ik heb nog een heerlijk aardappel gerecht voor je. Wat denk je van deze lekkerste aardappelpartjes.
Mexicaanse aardappelpartjes. Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 600 gr aardappelpartjes
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- zout
- olijfolie
- 500 gr mager rundergehakt
- 1 el picadillo kruiden
- 1 blikje (150 gr) maïskorrels
- 2 lente-uien
- 1 groene peper
- 1 avocado
- 5 takjes koriander
- 80 gr feta
- 125 ml zure room
- 1 tl sriracha
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en bestrooi met de paprikapoeder en wat zout.
- Bak de aardappelpartjes in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Draai af en toe om.
- Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul met de kruiden.
- Maak de salsa: Laat het blikje maïskorrels uitlekken en doe dit in een schaal. Snij de lente-uien en groene peper in dunne ringen. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes en snijd de koriander fijn. Verkruimel de feta en meng alles door elkaar.
- Meng de zure room met de sriracha en breng op smaak met wat zout.
- Haal de aardappelpartjes uit de oven en verdeel ze over de borden. Verdeel hierover het gehakt.
- Lepel de salsa erover en een dot zure room.
- Lekker met een Mexicaans biertje erbij.