In plaats van meloen met ham, kan je meloensoep met een krokantje van Serranoham
serveren tijdens een warme zomeravond. Dit is een leuke twist op de klassieker ham met meloen. De cantaloupe meloen is hier het beste geschikt voor dit soepje. Deze is lekker zoet. Gebruik wel rijpe meloenen die lekker zacht zijn. Eerst steek je er een paar bolletjes uit en leg die in de vriezer om het soepje extra koud te serveren. Want goed koud is dit soepje wel het lekkerst.

 

Deze gekoelde cantaloupe soep is is puur gezondheid en smaak. Hij is elegant genoeg om een elegante soep of voorgerecht te zijn, maar ook veelzijdig genoeg om thuis van te genieten, voor geen speciale gelegenheid behalve om jezelf te trakteren op een buitengewoon gerecht.

 

Het krokantje van de Serranoham maak je door dit te bakken in de oven. Serveer dit op of naast de soep. Ook lekker is het om deze ham rauw om soepstengels te wikkelen en deze bij het soepje te serveren. Wat jij wilt of waar jij maar zin in hebt om te maken.

Meloensoep met een krokantje van Serranoham

 

Koude soepen

 

Koude cantaloupe soep is een zomerklassieker geworden in mijn huis, het is een snelle en gemakkelijke oplossing als voorgerechtje bij het diner. Dit is echt is een snelle, gezonde en heerlijke viering van de zomer. Het enige dat je nodig hebt is een rijpe meloen met oranje vruchtvlees, zoals een cantaloupe.

 

Ik schil en ontpit ik de meloen en snijd hem in stukken. Ik merk dat als ik begin met een kleine hoeveelheid van de stukken meloen in de blender en ze verwerk tot ze gepureerd zijn, ik de rest geleidelijk kan toevoegen zonder dat ik extra vloeistof nodig heb. Het sap van een mandarijn, limoen, een zoete dessertwijn en zout naar smaak zijn wat ik nog toevoeg.
Je kunt muntblaadjes en toevoegen voor extra smaak.

Tips:

 

En ik heb nog veel meer heerlijke koude soepen voor warme dagen, je vind ze hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Meloensoep met een krokantje van Serranoham: