Hier is een recept voor zeer knapperige maïskoekjes. Deze beignets ook wel fritters genoemd zijn ideaal om te maken met gekookte maïs van de kolf, maar kunnen ook met maïs uit blik of diepvries worden gemaakt. Serveer voor lunch, borrelhapje en diner! Ik maak ze al heel lang en ben tot de conclusie gekomen dat je het beste de helft van de maïs kunt pureren en de rest van de korrels dan door het beslag mengt.
Ingrediënten
Maïs, zoals hierboven vermeld, is een gekookte maïs beter voor zowel smaak als knapperigheid. Maar ingeblikt en bevroren werken ook, je moet alleen moeite doen om het zo veel mogelijk te drogen.
Maïsmeel of bloem en eieren, heb je nodig om het beslag te maken.
Smaakmakers zijn knoflook, rode peper, lente-uien en kurkuma.
Zonnebloemolie heb je nodig om te bakken.
Maken
Nadat je het beslag gemaakt hebt, ga je de maïskoekjes bakken.
Gebruik een ijsschepper met hendel om het beslag in de pan te scheppen. Maak het daarna plat met een ingevette spatel!
Het duurt ongeveer 4-5 minuten om de beignets te bakken, zodat ze aan de buitenkant goudbruin zijn en gaar van binnen (bedenk wel dat het beignets zijn, dus ze zijn niet heel dik).
Wees voorzichtig, want als je een portie maïspannenkoekjes bakt kunnen de maïskorrels een beetje gaan ploffen!
Serveren
Maïsbeignets zijn een van die zeldzame gerechten die je zowel tijdens het ontbijt, de lunch als het avondeten kunt eten!
Ontbijt: Stapel 3 maïskoekjes op elkaar en serveer daarop een gepocheerd of gebakken ei (natuurlijk met zachte dooiers!)
Of met een schepje zure room, of ga helemaal los met zelfgemaakte guacamole erop.
Optionele extra is met spek erop.
Lunch, lichte maaltijd of voorgerecht: serveer er een lekkere groene salade bij.
En ze zijn ook heerlijk bij deze kalkoenfilets.
Tips:
Je kunt nog extra Parmezaanse kaas – voor een lekkere hartige smaak en om de beignets extra knapperig te maken – toevoegen aan het beslag.
Of koriander voor een frisse toets.
Deze maïskoekjes zijn koud ook erg lekker, bijvoorbeeld voor de lunch de volgende dag.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.