Ga terug
+ servings
Maïskoekjes. Deze maïskoekjes zijn koud ook erg lekker, bijvoorbeeld voor de lunch de volgende dag of als tussendoortje voor als je trek hebt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 3 lente-uien
  • 2 maïskolven, gekookt
  • 2 eieren
  • 2 el maïsmeel (of bloem)
  • 1 tl kurkumapoeder
  • ½ tl zout
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Hak de knoflook en rode peper fijn. Snijd de lente-uien in dunne ringen.
  • Zet de maïskolf rechtop en snijd de korrels van boven naar beneden eraf.
  • Doe de helft van de korrels in een keukenmachine samen met de overige ingrediënten (behalve de lente-ui).
  • Mix tot een dik pannenkoekbeslag. Schenk dit in een kom en meng de rest van de maïskorrels en lente-ui erdoor.
  • Giet een laagje olie in een koekenpan en verwarm dit op hoog vuur. Zet het vuur dan middelhoog en doe een eetlepel beslag in de pan.
  • Bak ongeveer 4 à 5 tegelijk. Draai ze na 1 minuutje voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin.