Luchtige eieren voor Pasen

Dit is weer eens een andere manier om eieren te bereiden. Lekker als brunch voor de Paasdagen. Geniet van het lange weekend en neem de tijd om iets lekkers te bereiden, zoals deze luchtige eieren voor Pasen. Het ziet er spectaculair uit op je Paastafel.

Dit gerecht is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

 

En nog zo’n heel bijzonder gerecht met eieren zijn deze Gebakken eieren in een kruidenyoghurt.

Luchtige eieren voor Pasen. Maak eens iets heel bijzonders van met de Paasdagen zoals deze Luchtige eieren voor Pasen. Opgeklopt eiwit gebakken in de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 4 sneetjes brood
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Vet een grote platte bakschaal in met een beetje olie.
  • Ga de 4 eieren scheiden, en laat de eidooiers even in de halve eischalen zitten.
  • Klop de eiwitten met een beetje zout stijf in een schone en vetvrije kom.
  • Vorm 4 hoopjes van de eiwitten en leg deze voorzichtig in de bakschaal (je zult wat eiwit overhouden).
  • Druk met de lepel een deukje op de eiwithoopjes en giet daarin voorzichtig de eidooiers.
  • Zet de schaal in de oven en bak de eieren ongeveer 5 minuten.
  • Ondertussen bak je de plakken ontbijtspek krokant en bak de tomaatjes in een aparte pan.
  • Maak toast van de boterhammen en besmeer ze met boter, snijd ze dan schuin door.
  • Serveer 1 ei op het bord met de toast, krokante spekreepjes en de tomaatjes ernaast.
  • Fijn Paasweekend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating