Met die heerlijke biologische eieren die ik van boer Sijds Dijkstra mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk wel gebruiken in een ‘eiergerecht’. Het zijn deze luchtige eierbroodjes geworden. Ze worden ook wel cloud bread of keto brood genoemd. De broodjes erg geschikt voor een eiwitrijk dieet, dus goed voor mij. Je kunt ze met alles beleggen, zoet of een lekkere plak kaas. Of gebruik ze als broodjes bij een hamburger.
Bak ze niet te lang want dan worden het kruimelige koeken in plaats van zachte broodjes.
Als ze goed afgekoeld zijn kan je ze een paar dagen in een plastic zak of koektrommel in de koelkast goed houden. Ook kan je de luchtige eierbroodjes invriezen.
Klop de eiwitten wel goed stijf en gebruik de bakpoeder voor een luchtig resultaat.
Een ei hoort erbij
En nog zo’n heerlijk recept met eieren zijn deze Gebakken eieren in een kruidenyoghurt.
Ingrediënten
- 3 eieren (L)
- 80 gr verse roomkaas
- 1 snufje zout
- 1/2 tl bakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150˚C.
- Leg een siliconen bakmatje op de ovenplaat.
- Splits de eieren en verdeel de eigelen en eiwitten in aparte kommen. Klop met een handmixer de eiwitten goed stijf samen met de bakpoeder (ongeveer 5 minuten).
- Doe de verse roomkaas bij de eigelen samen met een snufje zout en klop dit met een mixer ongeveer een minuutje luchtig.
- Spatel nu heel voorzichtig het eigeel door het eiwit. Je wilt dat het mengsel wel luchtig blijft.
- Lepel zes hoopjes op de bakplaat (gebruik eventueel een steekring hiervoor) en strijk de bovenkant glad.
- Schuif de ovenplaat in de warme oven en bak de broodjes in ongeveer 25-30 minuten gaar.
- Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.