Luchtige eierbroodjes. Ik had heerlijke super verse biologische eieren gescoord bij een lokale boer en wilde daar iets speciaals mee doen. Het zijn deze luchtige eierbroodjes geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
- 3 eieren (L)
- 80 gr verse roomkaas
- 1 snufje zout
- 1/2 tl bakpoeder
Verwarm de oven voor op 150˚C.
Leg een siliconen bakmatje op de ovenplaat.
Splits de eieren en verdeel de eigelen en eiwitten in aparte kommen. Klop met een handmixer de eiwitten goed stijf samen met de bakpoeder (ongeveer 5 minuten).
Doe de verse roomkaas bij de eigelen samen met een snufje zout en klop dit met een mixer ongeveer een minuutje luchtig.
Spatel nu heel voorzichtig het eigeel door het eiwit. Je wilt dat het mengsel wel luchtig blijft.
Lepel zes hoopjes op de bakplaat (gebruik eventueel een steekring hiervoor) en strijk de bovenkant glad.
Schuif de ovenplaat in de warme oven en bak de broodjes in ongeveer 25-30 minuten gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.