Ga terug
+ servings
Luchtige eierbroodjes. Ik had heerlijke super verse biologische eieren gescoord bij een lokale boer en wilde daar iets speciaals mee doen. Het zijn deze luchtige eierbroodjes geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje, Vegetarisch
Keuken Amerikaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eieren (L)
  • 80 gr verse roomkaas
  • 1 snufje zout
  • 1/2 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150˚C.
  • Leg een siliconen bakmatje op de ovenplaat.
  • Splits de eieren en verdeel de eigelen en eiwitten in aparte kommen. Klop met een handmixer de eiwitten goed stijf samen met de bakpoeder (ongeveer 5 minuten).
  • Doe de verse roomkaas bij de eigelen samen met een snufje zout en klop dit met een mixer ongeveer een minuutje luchtig.
  • Spatel nu heel voorzichtig het eigeel door het eiwit. Je wilt dat het mengsel wel luchtig blijft.
  • Lepel zes hoopjes op de bakplaat (gebruik eventueel een steekring hiervoor) en strijk de bovenkant glad.
  • Schuif de ovenplaat in de warme oven en bak de broodjes in ongeveer 25-30 minuten gaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.