Luchtige cheesecake met rood fruit

Ik ben niet zo’n taartenbakster, maar af en toe waag ik mij eraan. Meestal maak ik een cheesecake die niet in de oven hoeft. Deze luchtige cheesecake met rood fruit wordt wel in de oven gebakken, maar het is een heel makkelijk recept en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Gebruik fruit wat in het seizoen is zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen en/of bramen.

 

Toen ik hem een keer voor de familie had gemaakt, kon onze kleindochter niet van de taart afblijven toen deze op tafel kwam, ze pikte stiekem al wat fruit van de taart (foto 3).
De bovenkant van de cheesecake zal een beetje bruin worden, maar dat is niet erg want je draait de cheesecake toch om.
Ik heb een ronde springvorm van 24 cm gebruikt voor deze cheesecake.

 

Probeer ook eens deze Aardbeien cheesecake. Die hoef je niet te bakken!

Luchtige cheesecake met rood fruit. Een makkelijk te bereiden cheesecake met een paar ingrediënten. Doe er lekker veel vers fruit op.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 5 eieren
  • 250 gr verse roomkaas
  • 1 blikje (297 gr) gecondenseerde melk
  • 300 gr vers rood fruit
  • 1 takje verse munt
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de cheesecake op kamertemperatuur zijn.
  • Bekleed de bodem en de randen van de cakevorm met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 160˚C. Zet een rooster op je ovenplaat en giet een bodempje water op de ovenplaat.
  • Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe de eiwitten in een grote vetvrije kom en klop ze stijf in ongeveer 5 minuten.
  • Klopt in een andere kom de verse roomkaas los met de mixer. Voeg dan de gecondenseerde melk erbij en klop tot alles gemengd is. Voeg nu de eigelen toe en klop ongeveer 2-3 minuten luchtig op. Spatel nu citroenrasp erdoor.
  • Voeg nu ongeveer de helft van de opgeklopte eiwitten bij het andere mengsel en roer dit er voorzichtig doorheen. Meng nu de rest van de eiwitten er voorzichtig door (het blijft een nat mengsel).
  • Schenk dit in de cakevorm en zet op het rooster in de oven. Bak de cheesecake ongeveer 40 minuten gaar. Zet dan de oven uit en laat de cake nog ongeveer 45 minuten in de gesloten oven staan.
  • Haal dan uit de oven en laat afkoelen en zet het in de koelkast. Voordat je de cheesecake wilt serveren haal je hem uit de springvorm en verwijder je voorzichtig het bakpapier rondom de cheesecake.
  • Leg nu voorzichtig een grootbord of taartschaal op de cheesecake en draai deze dat in z'n geheel om zodat hij op de schaal komt te leggen. Verwijder nu het bakpapier van de bodem.
  • Leg het fruit erop, verdeel wat muntblaadjes erop en bestrooi eventueel met poedersuiker. Serveer direct.

2 reacties

  1. Hoi Bibi, deze luchtig gebakken cheesecake heeft geen bodem. Het donkere wat je onder de cheesecake ziet, was de bovenkant van de cheesecake. Ik heb hem omgedraaid geserveerd met de lichte kant naar boven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating