Luchtige cheesecake met rood fruit. Een makkelijk te bereiden cheesecake met een paar ingrediënten. Doe er lekker veel vers fruit op.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 50 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 5 eieren
- 250 gr verse roomkaas
- 1 blikje (297 gr) gecondenseerde melk
- 300 gr vers rood fruit
- 1 takje verse munt
- poedersuiker
Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de cheesecake op kamertemperatuur zijn.
Bekleed de bodem en de randen van de cakevorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160˚C. Zet een rooster op je ovenplaat en giet een bodempje water op de ovenplaat.
Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe de eiwitten in een grote vetvrije kom en klop ze stijf in ongeveer 5 minuten.
Klopt in een andere kom de verse roomkaas los met de mixer. Voeg dan de gecondenseerde melk erbij en klop tot alles gemengd is. Voeg nu de eigelen toe en klop ongeveer 2-3 minuten luchtig op. Spatel nu citroenrasp erdoor.
Voeg nu ongeveer de helft van de opgeklopte eiwitten bij het andere mengsel en roer dit er voorzichtig doorheen. Meng nu de rest van de eiwitten er voorzichtig door (het blijft een nat mengsel).
Schenk dit in de cakevorm en zet op het rooster in de oven. Bak de cheesecake ongeveer 40 minuten gaar. Zet dan de oven uit en laat de cake nog ongeveer 45 minuten in de gesloten oven staan.
Haal dan uit de oven en laat afkoelen en zet het in de koelkast. Voordat je de cheesecake wilt serveren haal je hem uit de springvorm en verwijder je voorzichtig het bakpapier rondom de cheesecake.
Leg nu voorzichtig een grootbord of taartschaal op de cheesecake en draai deze dat in z'n geheel om zodat hij op de schaal komt te leggen. Verwijder nu het bakpapier van de bodem.
Leg het fruit erop, verdeel wat muntblaadjes erop en bestrooi eventueel met poedersuiker. Serveer direct.