Je kunt deze Libanese auberginesalade als maaltijdsalade eten, maar het is ook lekker met een gegrild kippendijtje bestrooid ras-el-hanout kruiden.
Dit is een geweldig auberginerecept uit het Midden-Oosten om altijd bij de hand te hebben. Perfect geroosterde aubergine wordt geserveerd met een prachtige saffraan-yoghurtsaus en granaatappelpitjes. Het is heerlijk als bijgerecht of als indrukwekkend voorgerecht!
Aubergines
Aubergine is een veel voorkomende groente die wordt gebruikt in de keuken van het Midden-Oosten en de Middellandse Zee. Van baba ganoush, moussaka en gebakken tot melanzane. Deze eenvoudige groente kan op veel verschillende manieren worden bereid. Het recept van vandaag is een van mijn favorieten aller tijden.
Dit auberginerecept is het hele jaar door lekker en barst van de smaken uit het Midden-Oosten zoals baharat, knoflook en saffraan.
Zorg ervoor dat de aubergines vers en stevig zijn. Als de aubergines bruine vlekken vertonen of op sommige plekken te zacht zijn, zijn ze niet geschikt voor dit recept. De perfecte aubergine is helder, stevig en zwaar voor zijn formaat.
Zodra de aubergine geroosterd is, bedek je het met een heerlijke yoghurtsaus.
Ik vind het ook heerlijk om ze te garneren met walnoten, granaatappelpitjes en verse kruiden en ik moedig je aan om dit niet over te slaan. De granaatappel voegt veel smaak toe en walnoten werken zo goed met aubergines en yoghurt.
Nog meer heerlijke aubergine recepten:
Gegrilde aubergine salade met kikkererwten
Mini aubergine en boerenkoolsalade
Galette met hasselback aubergine
Pittige Chinese aubergine roerbak
Vegetarische aubergine hotdog
Turkse gevulde aubergines Imam bayildi
Aubergine curry met zilvervliesrijst
Gegrilde aubergine en peer salade en feta
Aubergine schnitzels met gegrilde preistengels
Tips:
Baharat* is een Libanese geurige melange van gemalen specerijen. Je vindt het in de grotere supermarkten.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.