Kwarkcake met appel

Ik ben niet zo’n bakster, maar af en toe waag ik me toch aan het bakken van een taartje, koekjes of cake. Deze keer wilde ik een cake met kwark bakken en daar heb ik ook nog een paar appeltjes in verwerkt. Het is een heerlijke luchtige kwarkcake met appel geworden. En dat kwam goed uit want ik wilde altijd ook nog een appelcake bakken. Deze twee gecombineerd geeft dit heerlijke recept. Door de toevoeging van kwark wordt de cake heerlijk vochtig en smeuïg, precies wat je wilt in een cake.

Kwarkcake met appel

 

Cake

 

Als je gaat bakken, is een cake waarschijnlijk het eerste recept wat je gaat proberen. Het luchtige zoete gebak wordt gemaakt van bloem, suiker, eieren en boter. Je kunt een cake allerlei smaken meegeven of vullen met fruit, etc. Het lijkt heel simpel, maar er zijn wat trucjes om een perfecte luchtige cake te bakken:

 

Bij bakken geldt altijd dat je de juiste verhoudingen hebt. Wees dus nauwkeurig en gebruik een keukenweegschaal.
Je kunt het beste de ingrediënten op kamertemperatuur gebruiken, zo voorkom je dat het beslag gaat schiften.
Klop het beslag vooral niet te lang. De eieren, suiker en boter kan je mixen met een mixer, maar het bakmeel spatel je erdoor.
Vet het cakeblik goed in, of bekleedt het met bakpapier.
Houdt de juiste oventemperatuur aan en open de ovendeur vooral niet te vroeg.
De cake is gaar als de satéprikker er droog uitkomt als je in de cake geprikt hebt.
Laat de cake eerst iets afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.
Met deze tips kan jouw cake niet mislukken.

 

Kwark

 

Dit is een heerlijke cake die super smeuïg is dankzij de toevoeging van kwark. Door kwark te gebruiken als basis van het beslag krijg je een stevige, maar toch smeuïge cake. En dit laatste vind ik zelf heel belangrijk als ik een plakje cake eet. Niets is zo vervelend als een droog plakje cake.
Ik heb volle kwark gebruikt, maar natuurlijk kan jij ook mager kwark nemen.
En in plaats van kwark is ricotta of yoghurt ook erg lekker.

 

Nog meer cakerecepten:

 

Yoghurt kersen cake
Citroencake met citroenglazuur
Perencake met witte chocolade Amaretto topping
Luchtige cake met kokos en aardbei
Smeuïge chocoladecake uit de oven
Gembercake tulband met sinaasappelicing
Caribische rumcake
Swirlcake met chocolade
Pompoencake met dadels en chaikruiden

 

Tips:

 

De cake blijft maximaal 4-5 dagen goed in de koelkast.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kwarkcake met appel:

Kwarkcake met appel. Door de toevoeging van kwark wordt de cake heerlijk vochtig en smeuïg, precies wat je wilt in een cake.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 150 gr suiker(vervanger)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gr kwark
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el kaneel
  • 1 snuf zout
  • 2 appels

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Mix de eieren met de suikers luchtig met een handmixer en meng dan de kwark erdoor.
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe en spatel dit tot een glad beslag.
  • Snijd de appels in hele kleine blokjes en spatel dit door het beslag.
  • Giet het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake ongeveer 60-70 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer na 60 minuten met een prikker of de cake gaar is.
  • Haal de cake dan uit de oven en laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal dan de cake voorzichtig uit het blik en laat verder afkoelen voordat je het in plakken snijdt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating