Kwarkcake met appel. Door de toevoeging van kwark wordt de cake heerlijk vochtig en smeuïg, precies wat je wilt in een cake.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 4 eieren
- 150 gr suiker(vervanger)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gr kwark
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 el kaneel
- 1 snuf zout
- 2 appels
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
Mix de eieren met de suikers luchtig met een handmixer en meng dan de kwark erdoor.
Voeg nu de overige ingrediënten toe en spatel dit tot een glad beslag.
Snijd de appels in hele kleine blokjes en spatel dit door het beslag.
Giet het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake ongeveer 60-70 minuten in de voorverwarmde oven.
Controleer na 60 minuten met een prikker of de cake gaar is.
Haal de cake dan uit de oven en laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen.
Haal dan de cake voorzichtig uit het blik en laat verder afkoelen voordat je het in plakken snijdt.