Ga terug
+ servings
Kwarkcake met appel. Door de toevoeging van kwark wordt de cake heerlijk vochtig en smeuïg, precies wat je wilt in een cake.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 150 gr suiker(vervanger)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gr kwark
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el kaneel
  • 1 snuf zout
  • 2 appels

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Mix de eieren met de suikers luchtig met een handmixer en meng dan de kwark erdoor.
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe en spatel dit tot een glad beslag.
  • Snijd de appels in hele kleine blokjes en spatel dit door het beslag.
  • Giet het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake ongeveer 60-70 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Controleer na 60 minuten met een prikker of de cake gaar is.
  • Haal de cake dan uit de oven en laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal dan de cake voorzichtig uit het blik en laat verder afkoelen voordat je het in plakken snijdt.