Ik mocht van Batavia Dutch Coffee 3 samples ontvangen van hun koffiesoorten. In deze blog lees je er meer over. Ik vond het leuk om te experimenteren met de verschillende soorten koffie. Natuurlijk is deze koffie zo drinken ook heel erg lekker, maar ik wilde er meer mee doen. Zo zijn deze kruidige pannenkoekjes met koffie ontstaan op een luie zondagmorgen. Manlief komt uit Amerika en vind het een hele traktatie om Amerikaanse pancakes te eten als ontbijt. Ik heb de Colombiaanse Santuario koffie hiervoor gebruikt, dit is een kruidige en sterke koffie waarvan de smaak goed naar boven kwam in deze pannenkoekjes. De pannenkoekjes kregen daardoor een lekkere ‘bittere’ koffiesmaak.
Let op bij het bakken dat de pannenkoekjes snel donker kunnen worden. Ten eerste omdat er suiker in het beslag zit, waardoor het snel kan aanbranden. En ten tweede is het beslag al donker van zichzelf door de koffie erin.
Als je een goede antiaanbak pannenkoekpan hebt, hoef je geen olie te gebruiken. Dat zit namelijk al in het beslag.
Ben je ook zo gek om Amerikaanse pannenkoekjes? Probeer dan ook eens deze Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus