In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Van de kippenbouillon heb ik een heerlijke Curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt en de groentebouillon heb ik gebruikt in deze heerlijke koude komkommersoep met citroen. Je kunt dus van komkommers heel goed een lekkere zomerse koude soep maken. Maar ik heb er ook nog een avocado in verwerkt, om het lekker romig te maken. Het is een heerlijke vitamineshot op warme dagen. Serveer het als brunch, lunch of voorgerecht.
Koude soepen
Deze koude komkommersoep is alles wat ik wil op een hete zomerdag. Om het te maken hoef je niet te koken. Je doet de ingrediënten gewoon in een blender, je pureert en laat het afkoelen! En na een paar uur in de koelkast zal deze komkommersoep zo romig, koel en verfrissend zijn.
En ik heb nog meer zalige koude soepen voor jullie. Zoals bijvoorbeeld deze:
Spaanse koude soep Gazpacho
Koude rode bietensoep
Sclodnik Poolse koude bietensoep
Koude erwtensoep met kruidenolie
Spaanse koude soep Salmorejo
Koude wortelsoep met korianderpesto
Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)
Gele gazpacho met rivierkreeftjes
Courgettesoep met verse munt
Groene Cumelo gazpacho
Gazpacho van watermeloen
Rode bieten kersen soep
Avocadosoepje
Yoghurtsoep met komkommer
Ingrediënten:
Komkommers natuurlijk! Gebruik goede stevige komkommers in dit recept. Vergeet niet een paar plakjes achter te houden voor garnering! Ze geven een lekkere crunch aan deze koele, romige soep.
Avocado, deze maakt de soep lekker romig.
Knoflook, een ½ teentje is genoeg, dit voegt een scherpe diepte van smaak toe.
Citroen en munt, maken de soep lekker fris.
Olijfolie, gebruik een lekkere extra vergine olijfolie.
Griekse yoghurt, geeft de soep zijn heerlijke romige textuur en pittige smaak.
Groentebouillon, gebruik een goede groentebouillon. De bouillon van Aneto is gemaakt van 100% natuurlijke producten, ze bevatten geen gist, smaakmakers of andere conserveermiddelen. Je kunt ook een zelfgemaakte groentebouillon gebruiken.
Tips:
Als de soep glad is, zet je hem dan in de koelkast om minimaal 4 uur of een hele nacht te laten afkoelen.
Vervang een verse avocado eventueel door avocadoblokjes uit de diepvries.
Om de soep vegan te maken, vervang de Griekse yoghurt door een plantaardig alternatief.
In plaats van munt kan je ook peterselie, bieslook, basilicum, dille of lente-ui gebruiken.
Serveer de soep met lekker zelfgemaakte focaccia, sodabrood of knoflook stokbrood.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.