Kokos vogelnestjes met dragee eitjes

Ik ben gek op kokosmakronen en deze kan je heel makkelijk zelf maken. Omdat het bijna Pasen is heb ik deze keer samen met de kleinkinderen Kokos vogelnestjes met dragee eitjes gemaakt. Ze vonden het niet alleen heel erg leuk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker. Smullen maar!

Kokos vogelnestjes met dragee eitjes

Kokosmakronen

 

Het recept voor de vogelnestjes is dus een basisrecept voor kokosmakronen. Omdat kokos en gecondenseerde melk al zoet zijn, hoef je er geen suiker meer aan toe te voegen. Voor extra smaak heb ik amandelessence door het beslag gemengd. Je kunt ook vanille, sinaasappel- of citroenrasp, of een andere smaak die jij lekker vindt, erdoor mengen.

 

Als je de eieren geklopt hebt en gemengd hebt met de kokosrasp, voeg er dan zoveel gecondenseerde melk toe tot je een stevig ‘beslag’ heb waar je ballen van kunt draaien.

 

Paasrecepten

 

Omdat ik al zoveel Paasrecepten op de site heb staan, had ik me dit jaar voorgenomen geen Paasrecepten meer te maken. Maar ja, toen de kleintjes hier waren ging het toch weer kriebelen om iets te maken. Ik heb ook deze Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes met ze gemaakt.

 

Au-bain-marie*

 

Chocolade au-bain-marie smelten doe je door een pannetje met een klein beetje kokend water op laag vuur te zetten. Hierop zet je een kom waar de chocoladestukjes inzitten. De kom mag het water niet raken! Op deze manier smelt je op een lage temperatuur de chocolade. Door er daarna weer de rest van de chocolade doorheen te mengen, heet tempereren. Hierdoor wordt de chocolade goed hard als het afgekoeld is.
Je kunt er alles over lezen in mijn blog: Chocolade tempereren.

 

Het maakt niet uit of je voor dit recept pure, melk of witte chocolade gebruikt. Wat jij maar lekker vindt.
Houd er wel rekening mee dat witte chocolade moeilijk smelt!

 

 

Recept Kokos vogelnestjes met dragee eitjes:

Kokos vogelnestjes met dragee eitjes. Een heerlijke verwennerij voor de Paasdagen die je samen met de kinderen kunt maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (L)
  • 250 gr kokosrasp
  • 200 gr gecondenseerde melk
  • paar druppels amandelessence
  • 100 gr pure chocolade
  • 24 dragee eitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 165˚C.
  • Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
  • Klop de eieren schuimig in een grote kom (duurt wel een paar minuten).
  • Doe de kokosrasp erbij en spatel dit voorzichtig door de opgeklopte eieren.
  • Meng nu de gecondenseerde melk en amandelessence erdoor. Als het deeg te droog lijkt, voeg dan nog wat gecondenseerde melk toe. Meng ongeveer 8 ballen hiervan.
  • Leg ze op het bakpapier en druk er een holte in met een lepeltje of je duim. Als het nestje uit elkaar dreigt te vallen, vorm het dan met je handen weer bij elkaar.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de vogelnestjes in ongeveer 22-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Hak de chocolade fijn en smelt 2/3 hiervan au-bain-marie*. Haal de kom dan van de pan, zet het op het aanrecht en doe de rest van de chocolade erbij. Roer tot het gesmolten is.
  • Doop dan de vogelnestjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een vel bakpapier om uit te harden.
  • Als de chocolade hard geworden is, leg de nestjes dan op een schaal en vul ze met de eitjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating