Kokos vogelnestjes met dragee eitjes. Een heerlijke verwennerij voor de Paasdagen die je samen met de kinderen kunt maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 2 eieren (L)
- 250 gr kokosrasp
- 200 gr gecondenseerde melk
- paar druppels amandelessence
- 100 gr pure chocolade
- 24 dragee eitjes
Verwarm de oven voor op 165˚C.
Leg een vel bakpapier op de ovenplaat.
Klop de eieren schuimig in een grote kom (duurt wel een paar minuten).
Doe de kokosrasp erbij en spatel dit voorzichtig door de opgeklopte eieren.
Meng nu de gecondenseerde melk en amandelessence erdoor. Als het deeg te droog lijkt, voeg dan nog wat gecondenseerde melk toe. Meng ongeveer 8 ballen hiervan.
Leg ze op het bakpapier en druk er een holte in met een lepeltje of je duim. Als het nestje uit elkaar dreigt te vallen, vorm het dan met je handen weer bij elkaar.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de vogelnestjes in ongeveer 22-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
Hak de chocolade fijn en smelt 2/3 hiervan au-bain-marie*. Haal de kom dan van de pan, zet het op het aanrecht en doe de rest van de chocolade erbij. Roer tot het gesmolten is.
Doop dan de vogelnestjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een vel bakpapier om uit te harden.
Als de chocolade hard geworden is, leg de nestjes dan op een schaal en vul ze met de eitjes.