Koffie chiapudding met Skyr

Voor de benodigde eiwitten begin ik de dag vaak met Skyr. Nu had ik een kopje espresso teveel gezet en dat kopje stond nog op het aanrecht. Wat als ik daar een chiapudding van maak? Nou deze koffie chiapudding met Skyr is een fantastische combi en ontbijtje geworden kan ik jullie verklappen.

 

Meng er zoveel honing of agevesiroop doorheen als jou lekker lijkt. Als je een zoetekauw bent, wil je wellicht wat meer zoetigheid erdoor. Deze chiapudding is niet alleen lekker als ontbijt maar zelfs ook als nagerecht.

 

Koffie in het ontbijt

 

En nog zo’n verwennerij ’s morgens is dit Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen. Probeer die ook eens.

Koffie chiapudding met Skyr. Ik had een kopje espresso laten staan en kreeg toen het idee om deze te verwerken in dit heerlijke ontbijtje.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 20 gr chiazaadjes
  • 1 koude espresso
  • 1 el honing
  • 200 ml Skyr

Instructies
 

  • Meng de chiazaadjes door de koude espresso en roer en de honing door.
  • Laat even staan tot het steviger wordt.
  • Lepel dan de helft hiervan in een glas en lepel hierop de helft van de Skyr.
  • Herhaal dit nog een keer en zet het glas afgedekt in de koelkast.
  • De volgende ochtend kan je genieten van deze smakelijke chiapudding.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating