Koffie cheesecake in een glaasje

Koffieliefhebbers, dit is voor jou: een simpel no bake cheesecake recept! Dit is zo goed en zo gemakkelijk. Je kunt deze koffie cheesecake in een glaasje echt in minder dan 30 minuten maken.
Als je geen zin hebt om te bakken, maar toch zin hebt in iets zoets, probeer dan dit cheesecake recept. Met de koffiesiroop door de roomkaasvulling en op de verkruimelde koffiekoekjes is dit het perfecte dessert om te delen met familie en vrienden.
Het bakken van een cheesecake is meestal een ingewikkeld proces. Het vereist een lange baktijd, maar ook tijd om de cheesecake te laten afkoelen en op te stijven. Maar met deze heerlijke ‘no bake’ variant heb je slechts een handvol ingrediënten nodig.

 

No bake cheesecake

 

Dit makkelijk cheesecake recept is slechts een voorbeeld van hoe een dessert zo eenvoudig kan zijn, maar toch indruk kan maken. . En als je van koffie houdt, zoals ik, zal je hier nog gelukkiger van worden. Ik heb deze vorige week gemaakt en iedereen aan wie ik deze serveerde, was enthousiast over de smaak ervan. Toen ik eraan toevoegde dat ze supereenvoudig was, smeekten ze bijna om het recept.

 

Voor een basisrecept van een no bake heb je verse roomkaas zoals Monchou nodig.
Erdoor meng je opgeklopte slagroom voor de luchtigheid. Omdat het in een glaasje geserveerd wordt, hoef je geen gelatine te gebruiken.
Daarnaast maak je een siroop van koffie, dit kan espresso of een andere sterke koffie zijn. Kook dit net zolang in met suiker tot je een dikke siroop hebt.
Ik heb er ook die lekkere Café Noir koekjes in verwerkt voor nog extra koffiesmaak.

 

Om de bereiding en het serveren te vergemakkelijken, maak je deze mini cheesecakes in kleine glazen potjes of glaasjes. Schep gewoon een paar eetlepels van de verkruimelde koekjes op de bodem. Lepel dan het roomkaasmengsel erop. Doe de deksel op de potjes of dek de glazen af met huishoudfolie en zet in de koelkast tot het stevig is.

 

Ook zo dol op recepten met koffie? Dan heb ik er hier nog meer voor jou.

 

 

Recept Koffie cheesecake in een glaasje:

Koffie cheesecake in een glaasje. Deze koffie cheesecake in een glaasje is gemaakt met o.a. cold drip coffee die ik ingekookt heb tot een siroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml koude koffie
  • 3 el rietsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr verse roomkaas
  • 6 Café Noir koekjes
  • 1 tl cacaopoeder

Instructies
 

  • Doe de koffie samen met de rietsuiker in een pannetje en laat dit op hoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Laat dan afkoelen.
  • Klop de slagroom op met de suikers, voeg de roomkaas toe en spatel dit erdoor.
  • Voeg de afgekoelde koffiesiroop toe en meng dit voorzichtig zodat er een 'marmereffect' ontstaat.
  • Verkruimel de koekje (niet te fijn) en verdeel dit over de glaasjes.
  • Lepel de cheesecake in de glaasjes en bestrooi het met de cacaopoeder.
  • Laat nog minimaal 2-3 uur opstijven in de koelkast.

Eén reactie

  1. Oh, je hebt helemaal gelijk. Een grote typefout waarvoor mijn excuses. Moet 75 gram suiker zijn. Heb het recept gelijk aangepast, bedankt voor het melden. Met vriendelijke groet, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating