Koffie cheesecake in een glaasje. Deze koffie cheesecake in een glaasje is gemaakt met o.a. cold drip coffee die ik ingekookt heb tot een siroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Amerikaans
- 250 ml koude koffie
- 3 el rietsuiker
- 250 ml slagroom
- 75 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr verse roomkaas
- 6 Café Noir koekjes
- 1 tl cacaopoeder
Doe de koffie samen met de rietsuiker in een pannetje en laat dit op hoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Laat dan afkoelen.
Klop de slagroom op met de suikers, voeg de roomkaas toe en spatel dit erdoor.
Voeg de afgekoelde koffiesiroop toe en meng dit voorzichtig zodat er een 'marmereffect' ontstaat.
Verkruimel de koekje (niet te fijn) en verdeel dit over de glaasjes.
Lepel de cheesecake in de glaasjes en bestrooi het met de cacaopoeder.
Laat nog minimaal 2-3 uur opstijven in de koelkast.