Koekjes met ruby chocolade

Ik had nog van die heerlijke roze chocolade over van deze goddelijke Ruby chocolade truffels en wilde nog een ander recept maken met de ruby drops.
Het zijn koekjes met ruby chocolade geworden. Ze zitten in het deeg verwerkt en smelten lekker door de koekjes heen als je ze bakt. De smaak van deze ruby proef je door het hele koekje en is daardoor natuurlijk zalig.

 

Nou ben ik niet zo’n bakster, maar af en toe waag ik mij eraan. Vooral als de kleindochtertjes komen, die willen graag bakken met oma. En ze zijn gek op roze, dus moest het een ‘roze’ koekje worden. Nou ze zijn goed gelukt hoor! En lekker dat ze deze koekjes vonden, ze waren in een mum van tijd op. Natuurlijk wel een paar bewaard voor papa en mama.

 

Koekjes bakken of sowieso bakken, komt aardig precies. Daarom ben ik niet zo van het bakken. Meestal werk ik in de keuken met een snufje hier en daar, maar daar kom je met bakken niet weg. Als je dit recept nauwkeurig volgt, dan kan jij ook koekjes bakken. Probeer het maar!

 

Makkelijk maar heerlijk recept voor koekjes

 

Dit recept is niet van mij, maar van een collega foodblogger. Een heel simpel receptje om heerlijke Italiaanse koekjes te maken. Dit recept voor Zachte amaretti koekjes kan echt niet mislukken.

 

 

Recept Koekjes met ruby chocolade:

Koekjes met ruby chocolade. Heerlijke brosse koekjes gemaakt met ruby chocolade. De smaak van de chocolade trekt helemaal in de koekjes, heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr roomboter
  • 130 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 ei (M)
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 125 gr ruby chocoladedrops

Instructies
 

  • Doe de boter en de suikers in een grote kom en klop dit romig met een mixer.
  • Voeg het ei toe en klop dit erdoor.
  • Zeef het bakmeel en zout erboven en meng dit erdoor met een spatel of met de hand. Meng nu de ruby chocodrops erdoor.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm dan de oven voor op 160˚C.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
  • Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het deeg in 16 stukken. Rol hier balletjes van en leg ze op het bakpapier. Druk ze iets plat en schuif de plaat in de oven.
  • Bak de koekjes in 12 minuten tot ze lichtbruin zijn en haal ze uit de oven.
  • De koekjes zijn nu zacht maar worden vanzelf harder als ze afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating