Koekjes met ruby chocolade. Heerlijke brosse koekjes gemaakt met ruby chocolade. De smaak van de chocolade trekt helemaal in de koekjes, heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 22 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 120 gr roomboter
- 130 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr kristalsuiker
- 8 gr vanillesuiker
- 1 ei (M)
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 125 gr ruby chocoladedrops
Doe de boter en de suikers in een grote kom en klop dit romig met een mixer.
Voeg het ei toe en klop dit erdoor.
Zeef het bakmeel en zout erboven en meng dit erdoor met een spatel of met de hand. Meng nu de ruby chocodrops erdoor.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
Verwarm dan de oven voor op 160˚C.
Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het deeg in 16 stukken. Rol hier balletjes van en leg ze op het bakpapier. Druk ze iets plat en schuif de plaat in de oven.
Bak de koekjes in 12 minuten tot ze lichtbruin zijn en haal ze uit de oven.
De koekjes zijn nu zacht maar worden vanzelf harder als ze afkoelen.