Deze knolselderijpuree met blauwe kaas is een feestelijke puree, lekker bij wild, kip, kalkoen of vlees. Vraag wel even of iedereen van blauwe kaas houdt. Vandaag heb ik een recept voor je met deze heerlijke, weinig gebruikte wortelgroente. Het is knolselderijpuree.
Als je op zoek bent naar een vegetarisch bijgerecht dat heerlijk is, net zo makkelijk te bereiden als puree en superlekker, dan is dit gerecht iets voor jou! Met room, blauwe kaas en de pittige smaak van knolselderij is dit gerecht een echte smaakexplosie.
Knolselderij
Je kunt van de meeste wortel- en knolgroenten een heerlijke puree maken, een van mijn favorieten is knolselderij. Deze knolselderijpuree met blauwe kaas en pecannoten past bijzonder goed bij een goed stukje vlees maar is ook lekker bij een vegetarisch gerecht.
Knolselderij is een prima vervanger voor aardappelen de volgende keer dat je aardappelpuree wilt maken. Het bevat iets meer dan de helft van de calorieën van aardappelen en net iets meer dan de helft van de koolhydraten. Veel mensen vervangen aardappelen door bloemkool, maar ik heb mijn stem uitgebracht voor knolselderij. En wil je alleen knolselderij gebruiken voor deze puree, dan kan dat natuurlijk ook.
Beoordeel deze knol niet op zijn verwrongen en lelijke buitenkant. Je zult er geen spijt van krijgen. Zodra je de buitenkant verwijdert, komt er een prachtige crème-witte binnenkant tevoorschijn.
De textuur lijkt wel een beetje op die van aardappelen en het voegt een heerlijke subtiele knolselderijsmaak toe aan het gerecht. Als je knolselderijpuree maakt, kan het mengsel grover van structuur zijn.
Romig en zo lekker, deze puree van knolselderij is een makkelijke wortelgroente die perfect is voor het zondagse avondeten of een speciale gelegenheid. Het is een geweldig alternatief voor aardappelen als je trek hebt in iets anders!
Tips:
Je kunt een aardappelstamper, pureeknijper, een handmixer of een keukenmachine gebruiken om er een puree van te maken.
Ik heb Stilton gebruikt, maar Roquefort of een andere, zoute soort blauwe kaas zou ook werken.
Deze Wortel en zoete aardappelpuree is ook een heerlijk bijgerecht in plaats van aardappelpuree.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Thea Verberk
december 2, 2021 @ 8:48 am
Leuk om te maken. Smaakvol bij wild en boeuf-gerechten
Hanneke de Jonge
december 2, 2021 @ 12:26 pm
Dankjewel Thea, vind het altijd leuk om te horen dat iets in de smaak valt. Gr. Hanneke