Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei

De asperges, ofwel het witte goud, zijn weer volop verkrijgbaar. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Hierbij mijn recept voor klassieke asperges met krieltjes, ham en ei.
Je kunt de versheid van de asperges controleren door enkele asperges tegen mekaar te wrijven. Als ze een zacht piepend geluid maken, zijn ze vers.
Koop wel een lekkere ham bij je slager voor dit gerecht.

 

Ook zo gek op asperges? Probeer dan ook eens deze Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter

Klassieke asperges met krieltjes, ham en ei. Wist u dat asperges heel gezond zijn? Hierbij mijn recept voor klassieke asperges met krieltjes, ham en ei.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg witte asperges
  • 1 kg krielaardappeltjes
  • 300 gr plakken beenham
  • 4 eieren
  • 100 gr roomboter
  • peper en zout
  • bosje peterselie

Instructies
 

  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller of een speciaal aspergeschiller. Houd elke asperge vast bij de kop, begin 2 cm onder het kopje en schil van boven naar onder, rondom en zorg dat er geen vezelachtige stukjes achterblijven. Het onderste houtachtige gedeelte van de asperge afbreken. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.)
  • Kook de eieren.
  • Spoel de krielaardappelen schoon en kook ze in een pan met water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Leg de asperges in ruim koud water en voeg eventueel het zout toe. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en houd het water tegen de kook aan. Kook de asperges ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte) tot ze gaar zijn.
  • Daarna nog ongeveer 15 minuten laten nagaren met de deksel op de pan. Af en toe controleren of ze niet te gaar worden.
  • Snijd de eieren doormidden. Smelt in een pannetje de boter op zacht vuur.
  • Haal met een schuimspaan voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken.
  • Serveer de asperges met de krieltjes, hamplakken en ei op een bord en lepel de botersaus erover. Hak de peterselieblaadjes fijn en strooi dit als laatste erover.

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating