De kinderen vinden deze balletjes heerlijk en ze hebben niet eens in de gaten dat ze groente eten. De kipgehaktballetjes met courgette zitten boordevol magere eiwitten en gezonde groenten, maar laat je daardoor niet voor de gek houden. Dit zijn een van de sappigste en smaakvolste gehaktballetjes die je ooit zult eten! Je kunt ze serveren met pasta, met een dipsaus, als voorgerecht, op een broodje, of op een andere manier waarop je gehaktballetjes serveert. Bovendien duurt het slechts 30 minuten om ze te maken en zijn ze geschikt voor om in te vriezen.
Kipgehaktballetjes
Gemakkelijke ovengebakken kipgehaktballetjes zijn snel te maken, gezond en lekker en je merkt niet eens dat er groenten in zitten. Ideaal voor het bereiden van maaltijden en klaar in ongeveer 35 minuten!
Gehaktballetjes zijn een van de gemakkelijkste dingen om klaar te maken. Het enige dat je hoeft te doen, is wat vlees en wat specerijen, kruiden of kruiden combineren, bakken en gebruiken zoals je dat wilt.
Bonus: we doen er stiekem wat geraspte courgette in voor wat extra groenten! Het helpt de gehaktballetjes vochtig te houden, voegt een beetje smaak toe, maar is niet super opvallend. Geweldig voor kieskeurige eters of als u gewoon wat meer groenten aan je eten wilt toevoegen.
Doe ze met wat saus door je favoriete pasta, in een maaltijdkom met wat rijst en groenten, of gewoon bij een salade.
Je kunt dit recept eenvoudig verdubbelen om meer mensen eten te geven/meer restjes te hebben, of om wat in te vriezen voor later!
Erbij
Ik vind het heerlijk om deze bij de hand te hebben voor een snelle maaltijd gedurende de week. Hier zijn een paar manieren om ze te gebruiken:
Met een tomatensaus bij je favoriete pasta. Ik ben dol op spaghetti of orzo, maar elke soort pasta zal werken.
Maak eventueel courgetti voor een koolhydraatarme optie.
Op een broodje met wat saus en kaas.
In een bowl met wat koolhydraten (rijst, granen of pasta) en groenten.
Of bij een salade zoals deze Zomerse salade met gegrilde kip en groenten, waarbij je de kip vervangt door deze balletjes.
Je kunt ze ook in slawraps serveren.
Tips:
Hoewel ik deze gehaktballetjes het liefst in de oven bereid, kan je ze ook in de pan bakken als je wilt. Om te bakken, verwarm je een grote koekenpan met voldoende olie op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes gedurende 5-7 minuten, af en toe omdraaien, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Ik heb ze ook in de airfryer gebakken en dat ging perfect. Ongeveer 15 minuten op 190°C.
Als je niet van pittig houdt, kan je de rode peper* eruit laten. Of je verwijdert de zaadjes en zaadlijsten waardoor de peper al minder pittig wordt.
Ben je niet dol op koriander, vervang dit dan door peterselie of bieslook.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.