Deze Kashmiri kip met abrikozen, komt zoals je het misschien al raden kan uit de Kashmiri streek in India. Het is een heerlijke curry, een beetje pittig en een zoet. Ik kwam tot dit recept omdat ik van de vele rode pepers die ik gekocht had, een Indiase hete saus Kashmiri gemaakt had. Zodoende kwam ik diverse recepten uit deze streek tegen, waaronder ook deze zalige curry.
Indiase recepten
Ik ben diverse keren in Engeland geweest en daar zijn heel veel Indiase restaurants. Als we daar dan gingen eten, waarschuwden ze ons bij sommige recepten dat het heel erg spicy was. Maar ja wij Nederlanders zijn wel wat gewend met het Indonesische eten, dus niet zo bang voor een beetje pittig eten, toch?
Ik ben gek op curry’s of ze nou uit India, Indonesië of Thailand komen, de meesten vind ik super lekker. Je kunt daarom ook diverse curry recepten op de site vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze simpele maar oh zo lekkere Kokos tomaten curry met kabeljauw? Of deze Thaise Massaman curry met kip, Rundvlees Vindaloo (Indiase curry) en/of Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst.
Deze Kashmiri kip met abrikozen is niet moeilijk te maken, je moet er even de tijd voor nemen. De kip wordt namelijk lekker gaar gestoofd in de saus. Hierdoor wordt het vlees supermals en neemt het de heerlijke smaken van de saus op. Het is niet het originele recept voor deze curry, maar mijn variant erop. Iets makkelijker te maken en heel veel minder specerijen dan de echte curry.
Je hoeft niet perse de Kashmiri hete saus te maken voor dit gerecht, gebruik dan alleen een rode peper of wat sambal hiervoor in de plaats.
Wat eten we erbij?
Rijst, naanbrood of pappadums is lekker bij deze curry.
Tips:
In de meeste recepten wordt yoghurt gebruikt in plaats van kokosmelk. Ik was bang dat dit erg zou gaan schiften, daarom heb ik kokosmelk gekozen.
In plaats van een blik abrikozen, kan je ook perziken vers of uit blik gebruiken. Vond ook nog recepten waarin appel was verwerkt.
Recept Kashmiri kip met abrikozen:
Ingrediënten
- 4 kipkarbonades
- 1 el garam masala
- Peper en zout
- 2 el olie
- 3 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el Kashmiri saus
- 200 ml kokosmelk
- 1 kaneelstokje
- 1 blik (400 gr) abrikozen
- koriander
Instructies
- Bestrooi de kip met de garam masala kruidenmix, peper en zout.
- Verhit een koekenpan met olie en bak hierin de kip rondom goudbruin in 5-7 minuten.
- Snipper ondertussen de uien en hak de knoflook fijn.
- Haal de kip uit de pan en bak hierin de uien, knoflook en Kashmiri saus goudbruin.
- Voeg de kokosmelk, 100 ml water en kaneelstokje toe en breng aan de kook. Leg de kip weer in de pan.
- Zet het vuur dan middelhoog en laat dit 40 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
- Giet ondertussen de abrikozen af en doe ze bij de kip in de pan. Laat nog 5 minuten pruttelen tot de saus ingekookt is.
- Garneer het gerecht met gehakte koriander.
6 reacties
Geweldig recept, buren hebben ook genoten !
Dankjewel Jose, altijd fijn om te horen. Groetjes, Hanneke
We hebben 2 dagen van genoten. Een heerlijk spicy, maar samen met de (verse) abrikozen ook aangenaam zoet gerecht. Samen met jouw komkommers in zoetzuur en watvrijst met spercieboontjes een toppertje. Dankjewel voor het delen.
José
Zo leuk om te vernemen, dankjewel Jose
Hihihi, de kip nog Steeds op het bord naast de kom (stap 2 en 3)…
Dit was echt lekker, hartelijk dank voor deze mildere variant.
Staat nu bij de 'frequentere recepten'
Dankjewel Marc, en dank voor de tip. Was vergeten de kip weer in de pan te doen, haha.