Kashmiri kip met abrikozen. Een heerlijke Indiase curry gemaakt van kip met fruit erbij en natuurlijk een zelfgemaakte lekkere currysaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
- 4 kipkarbonades
- 1 el garam masala
- Peper en zout
- 2 el olie
- 3 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 2 el Kashmiri saus
- 200 ml kokosmelk
- 1 kaneelstokje
- 1 blik (400 gr) abrikozen
- koriander
Bestrooi de kip met de garam masala kruidenmix, peper en zout.
Verhit een koekenpan met olie en bak hierin de kip rondom goudbruin in 5-7 minuten.
Snipper ondertussen de uien en hak de knoflook fijn.
Haal de kip uit de pan en bak hierin de uien, knoflook en Kashmiri saus goudbruin.
Voeg de kokosmelk, 100 ml water en kaneelstokje toe en breng aan de kook. Leg de kip weer in de pan.
Zet het vuur dan middelhoog en laat dit 40 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
Giet ondertussen de abrikozen af en doe ze bij de kip in de pan. Laat nog 5 minuten pruttelen tot de saus ingekookt is.
Garneer het gerecht met gehakte koriander.