Karamel bronzies

De meisjes waren te logeren en wilden natuurlijk weer bakken. Brownies, daar hadden ze zin in. Ik dacht dat ik nog genoeg chocolade in huis had, maar helaas. Wel had ik nog een zak Callebaut chocolade druppels Gold liggen in de voorraadkast. Laten we brownies maken met deze chocolade, zei ik tegen ze en dat vonden ze natuurlijk een goed idee. Nou ik kan jullie verklappen dat dit heerlijke smeuïge karamel bronzies geworden zijn. Ik noem ze bronzies omdat ze een mooie brons kleur hebben door die karamel chocolade. Bronzies zijn dus brownies, maar dan veel beter!

 

Brownies

 

We houden er allemaal van om af en toe een bord brownies te eten, toch? Brownies of een chocolade brownie is ook zo’n typisch Amerikaans lekkernij. Het wordt daar bij de koffie gegeten of warm als nagerecht met een bolletje vanille-ijs. Brownies zijn heel eenvoudig te maken, met slechts een paar ingrediënten maak je deze soort chocoladecake in no-time.

Ik vind het zalig om ze lekker fudgy te bakken, maar anderen vinden brownies weer lekker als ze een beetje kruimelig zijn. Ben jij team smeuïge of kruimelige brownies?
Deze bronzies zijn lekker knapperig aan de buitenkant en heerlijk fudgy vanbinnen. Ze hebben een verrukkelijke karamelsmaak en zijn de perfecte traktatie.

Karamel bronzies

 

Callebaut chocolade druppels Gold

 

De chocolade druppels Gold zijn heerlijke chocolade, toffee, room, boter met een snufje zout callets. Ze hebben een lichte amberkleur met een prachtige gouden gloed.
Het is het karamelzusje gemaakt van de beste Belgische chocolade. Denk hierbij aan gekarameliseerde suiker en melk.
Deze chocolade druppels zijn eenvoudig te doseren, smelten en te verwerken in allerlei chocolade recepten.

 

Ben jij ook zo gek op brownies?

 

Dan heb ik nog een paar heerlijke brownie recepten voor je, wat dacht je van deze:

Smeuïge brownies
Brownies met Knoppers nutbar
Twee kleuren brownie met verse vijgen
Brownies gemaakt van zwarte bonen
Kruidige mokka brownies
Nutella brownies
Red Velvet Oreo Brownie
Brownies in een potje
Chocolade brownie pudding

 

Tips:

 

Dit is een basisrecept. Je kunt nog andere ingrediënten door het beslag mengen zoals gehakte noten zoals hazelnoten, walnoten of pecannoten.

Bestrooi de brownies eventueel nog met grof zeezout voordat je ze gaat serveren.

Je kunt de brownies goed ingepakt 3-4 dagen bewaren, maar ik denk dat ze snel op zijn.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Karamel bronzies:

Karamel bronzies. Ik noem ze bronzies omdat ze een mooie brons kleur hebben door die karamel chocolade. Bronzies zijn dus brownies, maar dan veel beter!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr karamelchocolade Gold
  • 125 gr roomboter
  • 4 eieren
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170˚C en vet een vierkant bakblik van 24 centimeter in of bekleedt het met bakpapier.
  • Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de karamelchocolade in een glazen kom en zet deze boven een pannetje met heet water. Laat dit au-bain-marie smelten.
  • Laat dit mengsel iets afkoelen.
  • Klop ondertussen de eieren luchtig met lichtbruine basterdsuikersuiker en vanille in 2-3 minuten. Zeef dan de bloem en cacaopoeder erboven en spatel dit door het eimengsel.
  • Voeg hierbij de gesmolten chocolade en boter en roer dit erdoorheen.
  • Giet het in het bakblik en schuif dit in de oven.
  • Bak de brownies in ongeveer 35 minuten smeuïg of in 40 minuten iets droger.
  • De bovenkant is dan krokant en van binnen is het nog enigszins zacht (het wordt vanzelf stevig als het afkoelt).
  • Haal het uit de oven, laat volledig afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
  • Maar warm met een bolletje ijs zijn ze ook heerlijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating