Karamel bronzies. Ik noem ze bronzies omdat ze een mooie brons kleur hebben door die karamel chocolade. Bronzies zijn dus brownies, maar dan veel beter!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 250 gr karamelchocolade Gold
- 125 gr roomboter
- 4 eieren
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 el cacaopoeder
Verwarm de oven voor op 170˚C en vet een vierkant bakblik van 24 centimeter in of bekleedt het met bakpapier.
Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de karamelchocolade in een glazen kom en zet deze boven een pannetje met heet water. Laat dit au-bain-marie smelten.
Laat dit mengsel iets afkoelen.
Klop ondertussen de eieren luchtig met lichtbruine basterdsuikersuiker en vanille in 2-3 minuten. Zeef dan de bloem en cacaopoeder erboven en spatel dit door het eimengsel.
Voeg hierbij de gesmolten chocolade en boter en roer dit erdoorheen.
Giet het in het bakblik en schuif dit in de oven.
Bak de brownies in ongeveer 35 minuten smeuïg of in 40 minuten iets droger.
De bovenkant is dan krokant en van binnen is het nog enigszins zacht (het wordt vanzelf stevig als het afkoelt).
Haal het uit de oven, laat volledig afkoelen voordat je het in stukken snijdt.
Maar warm met een bolletje ijs zijn ze ook heerlijk.