Dit heerlijke en makkelijke recept voor oven-geroosterde kalkoenfilet met maïskoekjes is de beste manier om te breken met een routinemaaltijd en te genieten van een magere, eiwitrijke maaltijd. Elke kalkoenfilet is tot in de perfectie bereid en biedt een mix van mals, sappig vlees en een heerlijke mix van kruiden. De moeiteloze veelzijdigheid van dit recept maakt deze maaltijd perfect voor een gezin, vooral tijdens die drukke doordeweekse avonden waarop je snel een gezonde, heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten!
Een sappige kalkoenhaas – een vaak onderschat stuk vlees – levert zoveel heerlijkheid op. Als je er nog nooit mee hebt gekookt, raad ik je echt aan om het te proberen! De natuurlijke magere en malse aard zorgt voor een sappige hap bij elke beet.
Kalkoenfilet
Ik kook vaak met kip, dus dit recept voor kalkoenfilets is een prima alternatief. Zo hebben we nog steeds een eiwitrijke maaltijd die ook nog eens heerlijk smaakt.
Als je nog nooit met kalkoenfilet hebt gekookt, kan je het vinden bij de poelier.
Het mooie aan dit recept is dat het makkelijk is voor een snelle maaltijd doordeweeks. Maar ook veelzijdig genoeg dat je het zelfs voor de feestdagen kunt maken (Kerstmis of zelfs Pasen!) zonder een hele kalkoen te gebruiken. Het is echt de perfecte keuze voor speciale gelegenheden!
Maken
Dit stuk vlees is erg mager, dus zorg ervoor dat alle vocht en sappen behouden blijven, zodat het niet te gaar wordt.
Braad de kalkoenfilets na het bakken, op 200 graden gedurende 15 minuten. De tijd varieert afhankelijk van de dikte van de kalkoen en jouw oven. Het is klaar wanneer de vleesthermometer 74 graden aangeeft op het dikste deel van de kalkoen. Dit zorgt ervoor dat u de kalkoen niet te gaar kookt.
Zodra het gaar is, weet u dat u het uit de oven kunt halen en in plakjes kunt snijden.
Erbij
Ik het de kalkoenfilets nu met Maïskoekjes geserveerd, maar je kunt het met allerlei soorten groenten, aardappelen en/of een salade serveren. Denk aan bijvoorbeeld:
Pastinaakpuree met rozemarijn
Zoete aardappelplakken uit de oven
Smashed wortelen
Rode kool gestoofd met tutti frutti
Gebakken aardappeltjes
Witlofsalade met appel en kaas
Tips:
Het recept van de Maïskoekjes vind je hier en Dukkah vind je hier.
Als je geen kleine kalkoenfilets kunt vinden, neem dan twee grote filets.
Kalkoenfilet is ook heerlijk als restje, en kan worden gebruikt in sandwiches, salades of andere maaltijden gedurende de week.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.