Ga terug
+ servings
Kalkoenfilet met maïskoekjes. De kalkoen is voorzien van een krokant korstje van Dukkah. Ik maak de Dukkah kruiden/notenmengsel altijd zelf.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kleine kalkoenfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout
  • 4 el Dukkah*

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 200 ̊C.
  • Sla de kalkoenfilets eventueel iets platter tussen 2 velletjes huishoudfolie en strooi er peper en zout over.
  • Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de kalkoen aan beide kanten goudbruin.
  • Leg ze dan op een ovenschaal en smeer ze in met nog wat olie en bestrooi ze met de dukkah. --
  • Zet de ovenschaal in de oven.
  • Bak ze verder in ongeveer 10-15 minuten af in de oven tot ze gaar zijn.
  • Serveer ze met de maïskoekjes.