Kalkoenfilet met maïskoekjes. De kalkoen is voorzien van een krokant korstje van Dukkah. Ik maak de Dukkah kruiden/notenmengsel altijd zelf.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Midden Oosten
- 4 kleine kalkoenfilets
- 2 el zonnebloemolie
- peper en zout
- 4 el Dukkah*
Zet de oven aan op 200 ̊C.
Sla de kalkoenfilets eventueel iets platter tussen 2 velletjes huishoudfolie en strooi er peper en zout over.
Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de kalkoen aan beide kanten goudbruin.
Leg ze dan op een ovenschaal en smeer ze in met nog wat olie en bestrooi ze met de dukkah. --
Zet de ovenschaal in de oven.
Bak ze verder in ongeveer 10-15 minuten af in de oven tot ze gaar zijn.
Serveer ze met de maïskoekjes.