Lekkere kabeljauwhaasjes met Griekse smaken, geserveerd met bulgur en gekleurde paprika’s. Na vier minuten kwam er perfect gegaarde kabeljauwhaasjes uit de airfryer die mooi glazig wit van binnen waren. Deze kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer moet je dus echt eens proberen. Snel klaar en superlekker.

 

Kabeljauw

 

De kabeljauw is een populaire vissoort in ons land. De vis is vol smaak en dat valt bij elke visliefhebber wel in de smaak. Toch is de smaak van kabeljauw ook wel vrij neutraal, waardoor deze zo geliefd is.
De vis heeft mooi wit visvlees met weinig graten. Als er graten in zitten, kan je die makkelijk eruit halen.
Het enige nadeel van kabeljauw is dat het vrij snel uit elkaar valt als de vis gaar is.
Daarom kan je deze het beste met vel bakken.

 

Kabeljauw leeft in noordoosten van de Atlantische oceaan, de Noordzee en de Oostzee. De meest verkochte kabeljauw in ons land komt uit Noorwegen.
Mocht de kabeljauw niet in het seizoen zijn, dan kan je deze vervangen door de skrei. Deze vis wordt ook wel de winterkabeljauw genoemd.

 

Ben jij ook zo gek op kabeljauw? Nou dan heb ik nog meer heerlijke kabeljauwrecepten voor jou:

 

Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise
Vispotje met kabeljauw in tomatensaus
Kabeljauw met butter en eek
Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo
Kabeljauw met spek en bietensalade
Kabeljauwhaas met gegrilde asperges
Traybake Italiaanse kabeljauw
Kabeljauw burger met erwten spread
Kokos tomaten curry met kabeljauw
Grieks kabeljauwhaasje met citroen
Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels
Teriyaki kabeljauw met bonensalade
Kabeljauw ceviche met chips

 

Tips:

 

In plaats van kabeljauwhaasjes kan je ook kabeljauwfilet gebruiken, deze zullen sneller gaar zijn omdat de filet meestal dunner is.

De bulgur kan vervangen worden door parelcouscous of orzo.

 

 

Recept Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer: