Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer. Wist je dat je heel goed vis zoals kabeljauw kunt bereiden in de airfryer? Lekker en snel klaar.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Midden Oosten
- 2 kabeljauwhaasjes
- 2 el olijfolie
- 1 el gyroskruiden
- 1 citroen
- 100 g bulgur
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- ½ tl chilivlokken
- 1 tl gehakte rozemarijn
- peper en zout
Snijd de rode ui in dunne halveringen, hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in dunne repen.
Kook de bulgur beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
Fruit de ui aan in een grote bakpan in een eetlepel olijfolie, voeg de knoflook en de paprika’s toe en bak dit knapperig.
Voeg de gekookte bulgur, de chilivlokken, rozemarijn erbij en bak dit even mee.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Smeer de kabeljauwhaasjes in met een theelepel olijfolie en bestrooi ze dan met de gyros kruiden, peper en zout. Leg de filets op een velletje bakpapier.
Zodra de airfryer voorverwarmd is, leg je de kabeljauw met bakpapier in de mand.
Bak de vis in ongeveer 4 minuten gaar in de airfryer.
Als de vis gaar is haal je ze er voorzichtig uit met een spatel en leg je ze op de borden. Serveer ze met de groenten met bulgur.