Ga terug
+ personen
Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer. Wist je dat je heel goed vis zoals kabeljauw kunt bereiden in de airfryer? Lekker en snel klaar.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el gyroskruiden
  • 1 citroen
  • 100 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 tl gehakte rozemarijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in dunne halveringen, hak de knoflook fijn en snijd de paprika’s in dunne repen.
  • Kook de bulgur beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af.
  • Fruit de ui aan in een grote bakpan in een eetlepel olijfolie, voeg de knoflook en de paprika’s toe en bak dit knapperig.
  • Voeg de gekookte bulgur, de chilivlokken, rozemarijn erbij en bak dit even mee.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Smeer de kabeljauwhaasjes in met een theelepel olijfolie en bestrooi ze dan met de gyros kruiden, peper en zout. Leg de filets op een velletje bakpapier.
  • Zodra de airfryer voorverwarmd is, leg je de kabeljauw met bakpapier in de mand.
  • Bak de vis in ongeveer 4 minuten gaar in de airfryer.
  • Als de vis gaar is haal je ze er voorzichtig uit met een spatel en leg je ze op de borden. Serveer ze met de groenten met bulgur.