Ik mocht van De Kleine Distilleerderij Zeewolde een heerlijke fles Cold Brewed Koffielikeur ontvangen. Deze is al heerlijk om zo te drinken, maar ook ontzettend lekker in deze ‘Irish Coffee’. Ik heb het daarom maar Irish Coffee uit Zeewolde genoemd.
Ik heb voor deze lekkere warme dessertkoffie 3 koppen sterke espresso gezet. Dit is genoeg voor twee personen en een niet al te groot glas Irish koffie glas.
Probeer ook deze heerlijke Koffie Gin en Tonic, gemaakt van de Cold Brewed Koffielikeur en Gin uit Zeewolde.
Irish Coffee uit Zeewolde. Dit is geen echte Irish Coffee want er zit geen whisky in. Maar wel een heerlijke cold brewed koffielikeur uit Zeewolde.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 ml Cold Brewed Koffielikeur
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 3 kopjes espresso
Instructies
- Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig (net niet helemaal stijf) met een garde of handmixer.
- Schenk kokend heet water in de Irish coffee glazen om ze voor te verwarmen. Giet het water eruit en schenk de koffielikeur in de glazen.
- Doe de basterdsuiker en koffie erbij en meng goed door elkaar.
- Giet voorzichtig de room op de warme koffie, de room moet op de koffie blijven liggen. Bestrooi eventueel met wat koffiepoeder en serveer direct.