Ga terug
–+ personen
Irish Coffee uit Zeewolde. Dit is geen echte Irish Coffee want er zit geen whisky in. Maar wel een heerlijke cold brewed koffielikeur uit Zeewolde.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 ml Cold Brewed Koffielikeur
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 kopjes espresso

Instructies
 

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig (net niet helemaal stijf) met een garde of handmixer.
  • Schenk kokend heet water in de Irish coffee glazen om ze voor te verwarmen. Giet het water eruit en schenk de koffielikeur in de glazen.
  • Doe de basterdsuiker en koffie erbij en meng goed door elkaar.
  • Giet voorzichtig de room op de warme koffie, de room moet op de koffie blijven liggen. Bestrooi eventueel met wat koffiepoeder en serveer direct.