Irish Coffee uit Zeewolde. Dit is geen echte Irish Coffee want er zit geen whisky in. Maar wel een heerlijke cold brewed koffielikeur uit Zeewolde.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Nederlands
- 100 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 ml Cold Brewed Koffielikeur
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 3 kopjes espresso
Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig (net niet helemaal stijf) met een garde of handmixer.
Schenk kokend heet water in de Irish coffee glazen om ze voor te verwarmen. Giet het water eruit en schenk de koffielikeur in de glazen.
Doe de basterdsuiker en koffie erbij en meng goed door elkaar.
Giet voorzichtig de room op de warme koffie, de room moet op de koffie blijven liggen. Bestrooi eventueel met wat koffiepoeder en serveer direct.