Hubbie is gek op Amerikaanse gerechten. Zo ook de hotdog. Ik heb een keer een hotdog gegeten in Amerika. Ze gooien er van alles op van zuurkool, ketchup, mosterd, etc. Wist niet wat ik meemaakte (haha). Maar ja natuurlijk moet ik weer mijn eigen twist geven aan een hotdog en ik heb het geluk dat manlief alles lekker vindt wat ik voor hem bereid. Vanavond eten wij een hotdog met atjar en zoete chilisaus.
Ik heb gewoon runder braadworsten gebruikt, deze gevuld met miso (maar dat hoeft niet natuurlijk) en omwikkeld met ontbijtspek. Daarna gegaard in de oven, dus eigenlijk niet zoveel werk aan deze Amerikaanse favoriet.
Atjar
Natuurlijk maak ik de atjar zelf. Helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare. Ik heb een grote pot gemaakt, maar als je goed schoon werkt en een gesterriliseerde pot gebruikt, blijft de atjar heel lang goed in de koelkast. Hier vind je het recept voor de atjar.
Ook de zoete chilisaus heb ik zelf gemaakt. Wil jij je daar ook aan wagen, dan is hier het recept ervoor.