Deze honing panna cotta zit vol met honingsmaak in een heerlijk, romig maar toch licht dessert. Panna cotta is zo makkelijk te maken maar toch zo’n indrukwekkend dessert, perfect als dessert voor een etentje thuis. Het heeft eenvoudige ingrediënten, is moeiteloos te maken, indrukwekkend en je kunt het vooruit bereiden.
Deze panna cotta is gearomatiseerd en natuurlijk gezoet met honing. Het is romig, licht en zo makkelijk te maken.
Panna cotta
Op zoek naar een moeiteloos maar indrukwekkend dessert? Zoek niet verder dan deze honing panna cotta. Met de zoete, bloemige smaak van honing en is dit romig dessert een publiekslieveling. Panna cotta is verbluffend eenvoudig om te maken; denk aan vier ingrediënten en minder dan 10 minuten, best makkelijk. Het resultaat is een romig, glad, rijk dessert dat 2-3 dagen van tevoren kan worden gemaakt. De eenvoud en verwennerij in één maken het een geweldig dessert voor een etentje.
Panna cotta is zo veelzijdig en de smaakcombinaties komen echt neer op je verbeelding. Je kunt het serveren in glaasjes of omgedraaid op het bord om zijn prachtige wiebelen te laten zien.
Honing
Deze panna cotta met honing is een combinatie van room, honing, Griekse yoghurt en gelatine. Ik mocht diverse potten honing ontvangen van purehoney.nl en vond het een mooi excuus om het in dit heerlijke toetje te verwerken. En omdat honing en yoghurt zo goed samengaan, heb ik ook Griekse yoghurt erin verwerkt. Het voordeel van de yoghurt, is dat het iets lichter wordt (en iets minder calorieën).
Als je nog nooit panna cotta hebt gemaakt met honing in plaats van suiker, dan moet je deze zeker proberen. Rijk, luxueus en perfect voor honingliefhebbers, en ook nog eens zo makkelijk. De zonnebloemhoning is hier de ster van de show, dus het moet een goede zijn.
Het is niet overweldigend zoet, waardoor het de perfecte manier is om het diner mee af te sluiten. De zonnebloemhoning heeft een milde en zoete aromatische smaak.
Serveren
Er zijn zoveel creatieve manieren om deze honing panna cotta te serveren. In mooie glazen, ramequins of potjes.
Je kunt de panna cotta omkeren op een serveerbord, net als deze honing panna cotta, door ramequins of kopjes te gebruiken.
Hier serveer ik de honing panna cotta met cranberry compote, maar je kunt hiervoor in de plaats nog wat honing en wat walnoten, of gewoon wat seizoensfruit of verse bessensaus gebruiken.
Meer panna cotta recepten:
Koffie panna cotta met vijgen
Basilicum panna cotta met aardbeien
Vlierbloesem panna cotta
Saffraan en kardemom panna cotta
Kokosmelk Panna Cotta met rabarber
Kaneel panna cotta met stoofpeer
Dalgona koffie panna cotta
Tips:
Als je de panna cotta in glazen gaat serveren, dan zijn 3 ½ gelatineblaadjes* genoeg.
Het recept voor de cranberry compote** vind je hier. Je kunt de suiker in de cranberry compote eventueel ook vervangen door honing.
Als je de panna cotta op een bord wilt omkeren als hij is opgesteven, begin dan met het insmeren van de ramequins met een klein beetje olie.
Eruit halen: Vul een schaal met ongeveer 2,5 cm heet water.
Zet de potjes 10-20 seconden in het warme water. Plaats een bord op het potje en draai hem om. Schud de panna cotta zachtjes. Ze hebben misschien wat aanmoediging nodig, maar zouden er perfect uit moeten glijden.
Als de panna cotta niet loslaat, druk dan heel lichtjes met je vinger op de rand van de panna cotta om deze los te maken van de zijkanten en probeer het opnieuw.
Serveer er een lekker krokant koekjes bij zoals kletskoppen.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.