Hazelnoten ijstaart

Ik mocht van Bonne Maman een pot hazelnotenpasta krijgen. Natuurlijk is dit heerlijk op een beschuitje, cracker of boterham, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze overheerlijke hazelnoten ijstaart. Niet goed voor de lijn, maar zo lekker! Dit nagerecht is helemaal niet moeilijk te maken en je doet jouw familie of gasten er heel veel plezier mee.

 

IJs

 

Ik maak heel veel ijs zonder een ijsmachine. De basis ingrediënten voor dit ijs zijn slagroom en gecondenseerde melk, meer niet! Als je dit samen opklopt en dan in de vriezer zet, heb je zelf heerlijk ijs gemaakt. Maar je kunt het ijs ook heel veel verschillende smaken meegeven. Ik heb er hazelnootpasta doorheen gemengd en voor extra smaak een flinke Frangelico hazelnootlikeur gebruikt. Er gaan ook nog gehakte hazelnoten doorheen voor een lekkere crunch.

 

Verschillende smaken

 

Zo kan je van dit basisrecept deze heerlijke Koffie kardamom ijs met vijgen, Key lime pie ijs, Ruby chocolade ijs, Vlierbloesemijs, Roomijs met dronken rozijnen, Stroopwafelijs, Chocolade ijs, Pindakaasijs en Stracciatella ijs zelf maken. Klinkt goed toch? Ik zou ze allemaal proberen als ik jullie was (haha).

 

Toetjes

 

Alleen op zondag nemen wij een nagerecht na het eten en bijna altijd is dat iets wat zelfgemaakt is. De ene keer een simpel toetje en de andere keer een uitgebreider dessert. Net waar ik maar trek in heb of zin in heb om te maken. Dit nagerecht kan je heel feestelijk aankleden door het te garneren met de geschaafde chocolade. Je kunt dit doen door een reep chocolade te schaven met een groot mes of met een speciaal Ronde kaasschaaf / kaaskruller. Voor deze kaaskruller kan je ook blokken ronde chocolade kopen waarmee je die mooie krullen van chocolade kunt maken. Dus mocht jij zo’n apparaat toevallig hebben, gebruik het dan ook voor chocolade.

 

Tip:

 

Extra nodig: cakeblik van 20 x 11 centimeter.

 

 

Recept Hazelnoot ijstaart:

Hazelnoten ijstaart. Ben je gek op ijs en op hazelnootpasta, dan is dit echt een recept voor jou. Makkelijk te maken en spectaculair om te serveren.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 75 gr blanke hazelnoten
  • 500 ml slagroom
  • 300 gr gecondenseerde melk
  • 200 gr hazelnootpasta
  • 1 scheut Frangelico
  • geschaafde chocolade

Instructies
 

  • Rooster eerst de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze dan in stukjes (houdt wel wat hele noten achter voor de topping).
  • Klop de slagroom op samen met de gecondenseerde melk en hazelnootpasta.
  • Meng als laatste een scheut Frangelico en de hazelnoten erdoor.
  • Giet het in een cakeblik bekleed met bakpapier en dek het blik af met plasticfolie.
  • Zet het blik minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Voor het serveren haal je het blik uit de vriezer, verwijder je het plasticfolie en zet dit op z’n kop op de serveerschaal. Haal voorzichtig het bakpapier ervan af.
  • Je kunt de ijstaart serveren met warme chocoladesaus, opgewarmde hazelnootpasta of met geschaafde chocolade en hazelnoten zoals ik gedaan heb.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating