Groene salade met groene kruiden

Ik heb nog een paar geblancheerde aspergepunten en doperwten over van een ander gerecht. Een half zakje sla ligt er ook nog in de koelkast. Tijd om weer eens een salade in elkaar te flansen. Sojaboontjes heb ik meestal wel in de vriezer liggen en feta ligt er altijd wel in de koelkast. De tuin staat vol met groene kruiden, daarom vandaag een groene salade met groene kruiden gemaakt.

 

Lekkere simpele salade met veel smaak. Ook dit past weer prima in mijn dieet. Deze groene ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens hartstikke lekker. Super verantwoord, wie wil dat niet! Erbij een hele bijzondere dressing. Ik had ooit eens een Gin Tonic dressing gekocht en nog niet gebruikt. Ik moet zeggen dat deze dressing heel erg lekker was op deze salade. En die dressing kan je natuurlijk ook zelf maken. Het recept hiervoor kan je hieronder vinden. Pas het aan naar je eigen smaak.

 

Salades

 

Een salade is een prima manier om restjes in jouw koelkast op te maken. Heb je restjes geroosterde kip of vlees, gebakken of gekookte vis? Je kunt het allemaal in een salade verwerken. Ook van gekookte groenten maak je de lekkerste salades. Doe er wat feta, geitenkaas of blokjes oude kaas bij en je hebt een complete maaltijd. Lekker als lunch maar natuurlijk ook lekker als avondmaaltje.

 

Ben jij ook zo gek op salades?

 

Probeer dan ook eens deze Beef salade met truffelaardappelen. Die is ook gemaakt van restjes.

 

 

Recept Groene salade met groene kruiden:

Groene salade met groene kruiden. Ik maak vaak de heerlijkste salades met restjes uit de koelkast. Lekker veel kruiden uit de tuin erbij en smullen maar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 10 gr groene aspergestips
  • 1 avocado
  • 20 gr doperwten (diepvries)
  • 20 gr sojaboontjes
  • 1 mini komkommer
  • 1 zakje groene sla
  • 1 bosje groene kruiden
  • 10 gr pistachenoten
  • 20 gr feta
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tonic
  • 1 el gin
  • 1 el limoensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten af van de asperges, snijd ze in stukken en blancheer in gezouten water.
  • Gooi de laatste paar seconden de bevroren erwtjes erbij. Giet dan voorzichtig af en laat afkoelen.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in plakken. Snijd de komkommer in dunne plakken.
  • Haal de groene kruiden blaadjes van de stengels.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar.
  • Verdeel de sla en kruiden op het bord. Verdeel de asperges, avocado, erwtjes, sojaboontjes en komkommer hierop. Lepel de dressing erover.

2 reacties

  1. Hi Bettie, ja hier ook gek op salades. En inderdaad je kunt salades met van alles maken. Natuurlijk kan je de avocado achterwege laten, de salade is zo al heerlijk. Met of zonder avocado (haha).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating