Groene salade met groene kruiden. Ik maak vaak de heerlijkste salades met restjes uit de koelkast. Lekker veel kruiden uit de tuin erbij en smullen maar.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 10 gr groene aspergestips
- 1 avocado
- 20 gr doperwten (diepvries)
- 20 gr sojaboontjes
- 1 mini komkommer
- 1 zakje groene sla
- 1 bosje groene kruiden
- 10 gr pistachenoten
- 20 gr feta
- 2 el olijfolie
- 2 el tonic
- 1 el gin
- 1 el limoensap
- peper en zout
Breek de harde onderkanten af van de asperges, snijd ze in stukken en blancheer in gezouten water.
Gooi de laatste paar seconden de bevroren erwtjes erbij. Giet dan voorzichtig af en laat afkoelen.
Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in plakken. Snijd de komkommer in dunne plakken.
Haal de groene kruiden blaadjes van de stengels.
Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar.
Verdeel de sla en kruiden op het bord. Verdeel de asperges, avocado, erwtjes, sojaboontjes en komkommer hierop. Lepel de dressing erover.