Ga terug
+ servings
Groene salade met groene kruiden. Ik maak vaak de heerlijkste salades met restjes uit de koelkast. Lekker veel kruiden uit de tuin erbij en smullen maar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 10 gr groene aspergestips
  • 1 avocado
  • 20 gr doperwten (diepvries)
  • 20 gr sojaboontjes
  • 1 mini komkommer
  • 1 zakje groene sla
  • 1 bosje groene kruiden
  • 10 gr pistachenoten
  • 20 gr feta
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tonic
  • 1 el gin
  • 1 el limoensap
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten af van de asperges, snijd ze in stukken en blancheer in gezouten water.
  • Gooi de laatste paar seconden de bevroren erwtjes erbij. Giet dan voorzichtig af en laat afkoelen.
  • Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in plakken. Snijd de komkommer in dunne plakken.
  • Haal de groene kruiden blaadjes van de stengels.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing met elkaar.
  • Verdeel de sla en kruiden op het bord. Verdeel de asperges, avocado, erwtjes, sojaboontjes en komkommer hierop. Lepel de dressing erover.